Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα - Στρέφεται προς το κέντρο χωρίς τα χαρίσματα του Τσίπρα

Ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα, δηλώνει ο Ευ. Τσακαλώτος.Στους λόγους αποχώρησης, τα επόμενα βήματα και την ανάγκη της ύπαρξης ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς μίλησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση του…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ
σταμάτησε να είναι φορέας παραγωγής»

Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε «Ένα από τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετά την διακυβέρνηση σταμάτησε να είναι φορέας παραγωγής πολιτικής. Με κατηγορούν ότι υπονόμευσα τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά η κριτική που κάνω εγώ είναι ότι δεν έκανα αρκετή κριτική στο κόμμα μου που δεν έκανε παραγωγή πολιτικής».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «οι αναλύσεις ποτέ δεν θα είναι πασέ» ρίχνοντας τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη.«Νομίζω αν λείπει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής δεν μπορεί ένα κόμμα να παει μπροστά. Μία από την κριτική που δεν έκανα στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες. Λες ότι υπάρχει πρόβλημα της φορολογικής βάσης, ότι είναι υποκριτές στη ΝΔ, αλλά δεν δίνεις αντιπρόταση. Δεν μπορείς να συζητήσεις την παιδεία και την υγεία, αν δεν συζητηθεί η φορολογία. Όταν μένεις στην επίθεση εναντίον του Μητσοτάκη, πόσο μάλλον όταν του επιτίθεσαι ως πρόσωπο, είναι η εύκολη λύση για να μην κάνεις πολιτική» πρόσθεσε.

«Άλλο κόμμα ήθελε ο Κασσελάκης»

Για τον νέο πρόεδρο και τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα από την αρχή. Δεν κρατάω τίποτε άλλο από αυτά που είπε. Έχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του κόμματος που δεν ταιριάζει με την Αριστερά. Όταν είπε ότι θέλει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό σημαίνει ότι αν δεν συμφωνήσει η Κεντρική Επιτροπή, πάει στον λαό. Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα που ο ηγέτης λέει «συμφωνείστε με εμένα αλλιώς έχω το 15% να φτιάξω ένα δημοψήφισμα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα». Η πορεία για το τι κόμμα θέλει είχε φανεί από πριν. Για αυτό δεν μπορούμε να είμαστε εντός του. Καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείς να έχεις μια διαδικασία που δεν έχει όργανα».

«Συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα προς το κέντρο»

«Το δεύτερο θέμα είναι η πολιτική γραμμή. Συνεχίζει την πολιτική του Αλέξη Τσιπρα προς το κέντρο χωρίς τα χαρίσματα του Τσίπρα», τόνισε, ενώ ερωτώμενος για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα.

Σε ό,τι αφορά πιθανές συνεργασίες, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Δεν θ' αρχίσουμε πόλεμο "τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του"» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι, αν αποχωρήσει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος, Κασσελάκης, - Στρέφεται, Τσίπρα,tsakalotos, kasselakis, - strefetai, tsipra