Βασιλιάς Κάρολος: Ο καρκίνος δεν είναι στον προστάτη - Ακυρώνει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του

Σε θεραπεία έχει ξεκινήσει να υποβάλλεται ο Βασιλιάς Κάρολος μετά τη διάγνωση καρκίνου. Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στη Βρετανία ότι ο 75χρονος Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, ο Βασιλιάς της Βρετανίας ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» από τη…

Βασιλιάς Κάρολος: Η Ελισάβετ και το παρασκήνιο της γέννησής του πριν από 75 χρόνια

Πριν από 75 χρόνια, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, έλαβε χώρα η πρώτη βασιλική γέννηση μετά από 62 χρόνια, όταν στις 14 Νοεμβρίου 1948 η βασίλισσα

Ελισάβετ έφερε στην ζωή τον βασιλιά Κάρολο.

Η άφιξη του μελλοντικού βασιλιά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έγινε στις 21.14 και ο ίδιος περιγραφόταν ως «πραγματικά υπέροχο μωρό», αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ είχε υπομείνει ένα δύσκολο 30ωρο τοκετού, προτού υποβληθεί σε καισαρική σε ένα αυτοσχέδιο μαιευτήριο στη βελγική σουίτα του παλατιού. Η βελγική σουίτα χρησιμοποιήθηκε αργότερα για τις γεννήσεις τόσο του Πρίγκιπα Άντριου, όσο και του Πρίγκιπα Εδουάρδου.

Έχοντας μόλις ενημερωθεί από τη βασιλική σελίδα Stanley Childs, ο αστυνομικός επιθεωρητής εν ώρα υπηρεσίας, ανακοίνωσε στις μάζες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του παλατιού : «είναι πρίγκιπας» και αμέσως ξέσπασαν επευφημίες.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος βρισκόταν σε ένα παιχνίδι σκουός (τοιχοσφαίριση) ενώ η σύζυγός του βρισκόταν σε τοκετό, επέστρεψε γρήγορα στο παλάτι, όπου άνοιξε ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Μαζί με τη σαμπάνια, χαιρέτησε τη βασίλισσα που μόλις είχε ξυπνήσει από τη δόση του αναισθητικού, με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα και γαρίφαλα, τα αγαπημένα της Ελισάβετ.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός, ότι τις επόμενες εβδομάδες , η βασίλισσα Ελισσάβετ είπε στη δασκάλα της μουσικής ότι ο Κάρολος είχε ένα «ενδιαφέρον ζευγάρι χέρια για μωρό» - γεγονός που σχολιάστηκε τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται, ότι μέχρι τη γέννηση του Καρόλου, ήταν παραδοσιακό για τον Υπουργό Εσωτερικών να παρευρίσκεται και να παρακολουθεί τη γέννηση του διαδόχου του θρόνου.

Ωστόσο, το έθιμο αυτό καταργήθηκε, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από τον 18ο αιώνα που κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν ήταν παρών για τη γέννηση ενός κληρονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, - Ακυρώνει,vasilias karolos, - akyronei