Βόλος: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του βρέφους - Κηδεύτηκε με τα αγαπημένα του λούτρινα

Οι τραγικοί γονείς και οι παππούδες κήδεψαν το 4 μηνών κοριτσάκι που παρασύρθηκε από μηχανή στον Βόλο.Κηδεύεται σήμερα το μόλις 4 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Ιάσονος στον Βόλο, με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, να…

Σήμερα το αποτέλεσμα του αλκοτέστ του 33χρονου οδηγού της μηχανής

Σήμερα, ο εισαγγελέας και ανακριτής θα έχουν στα χέρια τους τις πρώτες απαντήσεις σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 33χρονος, καθώς θα τους δοθεί το αποτέλεσμα του αλκοτέστ.

H κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης - υπάρχει

μάρτυς που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου - και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

«Ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε» είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού της μοτοσυκλέτας, Νίκος Παπαπέτρος.

«Το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δεν στέκει ως αδίκημα, διότι δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν» εξήγησε ο κ. Παπαπέτρος

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του αναφέρει ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο με μηχανή

Στις εικόνες που μετέδωσε η εκπομπή «Live News», φαίνεται ο 53χρονος άνδρας να βρίσκεται στη μέση του δρόμου την ώρα που περνάει η μηχανή με μια ταχύτητα - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - μεταξύ 45 και 55 χιλιόμετρων/ώρα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος βρήκε ακαριαίο θάνατο από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Keywords
Τυχαία Θέματα