Βόλος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το 3 μηνών βρέφος που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Τι υποστηρίζει ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε το 3 μηνών βρέφος στον Βόλο.Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η αιτία θανάτου του μόλις 3 μηνών βρέφους στον Βόλο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του…

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το Σάββατο 4/11 ο 33χρονος οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε 53χρονο άνδρα, που κρατούσε στα χέρια του το εγγόνι του, αφού μόλις το είχε βγάλει από το αυτοκίνητο με σκοπό να το τοποθετήσει στο καρότσι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και είχε ως αποτέλεσμα να

τραυματιστεί ο 33χρονος οδηγός της μηχανής και ο 53χρονος παππούς του βρέφους το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκε στον δρόμο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.
Αμέσως αντέδρασε η γιαγιά του βρέφους, η οποία άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μαζί με τον σύζυγό της μπήκαν σε ταξί που είχε σταματήσει στο σημείο για να δει τι συνέβη. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν μετέβη στο νοσοκομείο με το μωρό και τη γιαγιά του.

Άμεσα έφτασαν στο νοσοκομείο και οι γονείς του βρέφους, τους οποίους ανέλαβε αμέσως ψυχολόγος και νευροχειρουργός προκειμένου να τους προετοιμάσει για το μοιραίο ενδεχόμενο. Η γιαγιά του παιδιού φώναζε , «σώστε το παιδάκι μας» ενώ στο σημείο είχε φτάσει στο μεταξύ και ο παππούς με σπασμένα πλευρά και τάσεις λιποθυμίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης - υπάρχει μάρτυς που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου - και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα