«Βόμβα» από Αθηνά Λινού για μέτρα και εμβόλια: Το κύριο λάθος

Για την πορεία της πανδημίας, τα μέτρα και το λάθος στην αντιμετώπιση της Covid, μίλησε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Για σπασμωδικές κινήσεις στο θέμα της άρσης των μέτρων έκανε λόγο η Αθηνά Λινού, σημειώνοντας πως ουσιαστικά ακόμα δεν ξέρουμε πως κινούνται οι μεταλλάξεις Όμικρον και Όμικρον 2 και κατά…

Πότε θα καταργηθούν όλα τα μέτρα

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου αλλάζουν όλα για τους εμβολιασμένους που δεν έκαναν τρίτη δόση και θα θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι,

μετά τη μικρή παράταση που δόθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Προ ημερών το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του ο ΣΚΑΪ παρουσίασε το σχέδιο για πλήρη κατάργηση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά με ορίζοντα το Πάσχα που θεωρείται η ημερομηνία ορόσημο για αυτό τον στόχο, καθώς η συζήτηση έχει ανοίξει στην διεθνή κοινότητα, ενώ άρση των περιορισμών σε εμβολιασμένους βλέπουμε να συντελείται το τελευταίο διάστημα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι μορφής δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορονοιό.

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δεν θα έχουν να κάνουν με την ηλικία αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Χωρίς τεστ οι ταξιδιώτες

Την ίδια στιγμή, νέα NOTAM ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα. Τα βασικά σημεία της NOTAM είναι:

Υποχρεωτική συμπλήρωση PLF για όλους τους επιβάτες Χωρίς τεστ άφιξης, οι ταξιδιώτες με Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 Mε αρνητικό τεστ, η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εμβολιασμού για όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες Έλεγχοι σε παιδιά από 5 ετών και άνω Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική
Keywords
Τυχαία Θέματα