«Βόμβα» από Κρεμλίνο για Πριγκόζιν: «Το αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη σκόπιμα»

Για πρώτη φορά η Ρωσία παραδέχεται ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ενδέχεται να έχει δολοφονηθεί.Ανοιχτό ενδεχόμενο το αεροπορικό δυστύχημα κατά το οποίο σκοτώθηκε ο επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να προκλήθηκε από πρόθεση άφησε σήμερα, Τετάρτη (30/8) το Κρεμλίνο, στην πρώτη σαφή…

Ο Σολοβέι θεωρεί ότι ο Πριγκόζιν εξαπάτησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς γνώριζε ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του, σχεδιασμένο από το συμβούλιο ασφαλείας του

ρώσου προέδρου.

Μάλιστα ο Σολοβέι αναφέρει ότι ο ηγέτης της Wagner σχεδιάζει τώρα την εκδίκησή του κατά του Πούτιν. Παράλληλα, ο πολιτικός αναλυτής κατηγορεί τις ρωσικές αρχές ότι είπαν ψέματα για τη διασταύρωση του DNA του Πριγκόζιν και πως γνωρίζουν πως η προσπάθειά τους να τον σκοτώσουν απέτυχε, γιατί η σορός που βρέθηκε μετά το δυστύχημα δεν άνηκε στον ίδιο, αλλά σε κάποιον σωσία που χρησιμοποιούσε.

«Αν πιστεύετε σε επίσημες δηλώσεις των ρωσικών αρχών, τότε τι μπορώ να πω…;», ανέφερε.

ύμφωνα πάντα με τον Σολοβέι, «το αεροσκάφος με το οποίο έπρεπε να πετάξει ο Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας», είπε, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε από έκρηξη στο εσωτερικό του.

«Ο ίδιος ο Πριγκόζιν δεν ήταν στο αεροσκάφος. Ένας σωσίας του πετούσε αντί για αυτόν. Και ο Πούτιν το γνωρίζει πολύ καλά», είπε.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος ανέφερε: «Πώς έμεινε ζωντανός ενώ σκοτώθηκαν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος; Αυτή είναι η επιλογή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Δεν μιλώ για την ηθική πλευρά αυτής της επιλογής. Ο Θεός να μην φέρει κανέναν από εμάς αντιμέτωπο με μια τέτοια επιλογή. Ο Πριγκόζιν σκοπεύει να εκδικηθεί, επειδή βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τέτοια επιλογή. Σκοπεύει να εκδικηθεί τους ανθρώπους που σχεδίασαν να τον εξοντώσουν και εξόντωσαν τους κοντινούς του ανθρώπους».

Παράλληλα, ο Σολοβέι ισχυρίστηκε ότι ο αρχηγός της Wagner έχει πρόσβαση σε 1,6 δισεκατομμύρια λίρες σε bitcoin, ένα ποσό θα χρησιμοποιήσει για να αντεπιτεθεί. «Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να πάρει την εκδίκησή του. Όσο για τη φιλοδοξία, την ενέργεια και το θάρρος, τα διαθέτει όλα αυτά», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σολοβέι ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι ο Πούτιν είναι βαριά άρρωστος και χρησιμοποιεί σωσίες για νακρύψει την κατάσταση της υγείας του.

Το σενάριο αυτό υποστηρίζει πάντως και η πολιτική επιστήμονας Αικατερίνα Σούλμαν, σύμφωνα με την οποία: «Αν θέλεις να κρυφτείς για πάντα με ένα από τα πολλά ψεύτικα διαβατήρια, η συντριβή του αεροσκάφους σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος».

Και η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, Ξένια Σομπτσάκ, γνωστή και ως «βαφτισιμιά του Πούτιν», δήλωσε είπε: «Αισθάνομαι ότι θάβουμε τον Πριγκόζιν πολύ νωρίς».

Έρευνα του καναλιού «Brief Telegram» διαπίστωσε ότι το 38% των Ρώσων πιστεύει ότι ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα