«Βόμβα» με την παράταση για φορολογικές δηλώσεις 2024 - Τι ανακοινώθηκε

Εντός της εβδομάδας θα ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις 2024. Tι ανακοινώθηκε για παράταση.Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα ανοίξει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024, αλλά σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κώστα Χατζηδάκη δεν θα δοθεί καμία παράταση. Την είδηση ότι…

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πώς θα γίνει η πληρωμή του φόρου

Αρχικά η πληρωμή του φόρου που θα προκύψει θα γίνει σε 8 δόσεις (1η δόση έως 31 Ιουλίου 2024,

8η δόση έως 28 Φεβρουαρίου 2025), ενώ η εφάπαξ εξόφληση θα έχει έκπτωση 3%.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος η έκπτωση θα ισχύει ακόμη και αν δοθεί παράταση. Για αυτή την περίπτωση θα μετατεθεί μεν η πληρωμή για το τέλος Αυγούστου, αλλά όσοι επιλέξουν τις δόσεις και όχι την εφάπαξ πληρωμή, θα πρέπει να καταβάλλουν μαζί τις δύο πρώτες δόσεις.

«Αυτόματη» φορολογική δήλωση

Περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλα εισοδήματα από φέτος δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσής τους.

Η ΑΑΔΕ θα συμπληρώσει και θα υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση εντός της προθεσμίας. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα ειδοποιηθεί με email από την ΑΑΔΕ για την αυτόματη συμπλήρωση και οριστικοποίηση της δήλωσή τους.

Επίσης, στις δηλώσεις θα είναι συμπληρωμένα ποσά που αφορούν:

τόκους τραπεζικών καταθέσεων φόροι από τόκους στοιχεία για οχήματα & κατοικίες δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων αποπληρωμή δανείων & καρτών δαπάνες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Χωριστές φορολογικές δηλώσεις

Στην περίπτωση που ένα ζευγάρι υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση, η βεβαίωση του φόρου είναι χωριστή για τον καθένα. Δηλαδή εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 θα ανοίξει αρχικά για τα φυσικά πρόσωπα και στη συνέχεια για τα νομικά πρόσωπα και όπως δήλωσε πολλές φορές ο Κωστής Χατζηδάκης ΔΕΝ θα υπάρξει παράταση μετά τις 31 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα