Ξανά υπό κατάληψη η Νομική του ΑΠΘ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ (βίντεο)

Λίγες ώρες μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ, το κτήριο τελεί και πάλι υπό κατάληψη.Λίγη μόλις ώρα μετά την εκκένωση της σχολής κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων προχώρησαν στην εκ νέου κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ. {https://www.facebook.com/sxhmaEAAKsthNomikh/videos/932134948365197/}
Οι φοιτητές αφού…

Όπως αναφέρει, το thesstoday, στις 11 έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση μπροστά από την πρυτανεία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στους χώρους της ΔΕΘ, απέναντι από το campus.

{https://www.youtube.com/watch?v=LtKthNWDCt4}

Ο καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης, μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί λέγοντας πως η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο έγινε ήρεμα.

«Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δεν δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα» τόνισε.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες, είπε, προσθέτοντας ότι «και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν (εξετάσεις)». Ωστόσο, με τη νέα κατάληψη, οι εξετάσεις είναι ξανά στον «αέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξανά, Νομική, ΑΠΘ, ΜΑΤ,xana, nomiki, apth, mat