Ξεκινούν οι προπονήσεις σε Premier League και La Liga

Στο αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησαν οι προπονήσεις, καθώς πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα οι αγώνες.

Τα πρωταθλήματα της Ευρώπης εντιμάζονται να ξεκινήσουν ξανά, καθώς πραγματοποιείται μια άρση των μέτρων του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, στην Premier League και την La Liga οι προπονήσεις ξεκινούν σιγά σιγά, με τις ομάδες να προετοιμάζονται.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας στην Premier League,

ψήφισαν και ο 20 ομάδες την έναρξη προπονήσεων, αλλά σε μικρά γκρουπ από την Τρίτη (19/5). Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, η πρώτη φάση του πρωτόκολλου προπόνησης δίνει περιθώρια για ομάδες λίγων ατόμων, με τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης, δίχως να επιτρέπονται οι επαφές.

Εξάλλου, μέχρι στιγμής επιτρεπόταν η μεμονωμένη χρήση των εγκαταστάσεων για τους παίκτες. Παράλληλα,προπονούνταν σε διαφορετικό γήπεδο ο καθένας.

Επίσης, η απόφαση λήφθηκε από τους ιδιοκτήτες των ομάδων αλλά και από τους παίκτες. Ταυτόχρονα, η επιστημονική ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος αλλά και της κυβέρνησης έδωσαν το «πράσινο» φως.

Στην άλλη μεριά της Ευρώπης όμως, στην Ισπανία, οι ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών της χώρας, άρχισαν από τη Δευτέρα (18/5) τις προπονήσεις αλλά σε μικρά γκρουπ. Μάλιστα, στη χώρα η κυβέρνηση προχωρά στη τρίτη φάση ενός πρωτοκόλλου για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης, μετά τη διακοπή που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ακόμη, πηγές της La Liga αναφέρουν, ότι η ομοσπονδία ενημέρωσε τους συλλόγους της και πως μπορούν να αρχίσουν οι προπονήσεις. Παρόλα αυτά, οι παίκτες πρέπει να μην είναι όλοι μαζί, αλλά χωρισμένοι σε γκρουπρων 10 ατόμων και ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα