Αμερικανοί επιστήμονες στο Bloomberg: Ίσως κρατήσει δυο χρόνια η πανδημία

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, την οποία δημοσίευσε το Bloomberg. Σύμφωνα με αυτή, δεν πρόκειται να ξεφορτωθούμε καθόλου εύκολα τον Covid-19, καθώς οι νόσος ενδέχεται να επανεμφανίζεται τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια και «δεν θα ελεγχθεί μέχρις ότου επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης, με ανοσία στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, λόγω της ικανότητάς του κορωνοϊού να μεταδίδεται και

από ασυμπτωματικά άτομα, είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί από τη γρίπη, η οποία αποτελούσε αιτία των περισσότερων πανδημιών στην πρόσφατη ιστορία.

Οι άνθρωποι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι στην πιο μολυσματική φάση πριν εκδηλώσουν συμπτώματα, σύμφωνα με την έκθεση, και οι συντάκτες της μελέτης, Μάρκ Λίπσιτς, επιδημιολόγος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Μάικλ Όστερχολμ διευθυντής του CIDRAP και Τζον Μπάρι, ιστορικός Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τουλέινι τονίζουν χαρακτηριστικά πως: «αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει σύντομα και ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές περιοδικές επανεμφανίσεις της νόσου τα επόμενα δύο χρόνια».

Μπορεί δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να βγαίνουν σιγά σιγά από την καραντίνα που μπήκαν για να μειωθεί η διασπορά του φονικού ιού  με τις κυβερνήσεις να προχωρούν με προσεκτικές κινήσεις στην άρση των μέτρων σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και δημόσιους χώρους, ωστόσο δεν αποκλείεται να ξαναδούμε lockdown στο μέλλον.

Μόνη ελπίδα να υπάρξει σύντομα εμβόλιο μέσα στο έτος…

 

 

 

 

Αμερικανοί επιστήμονες στο Bloomberg: Ίσως κρατήσει δυο χρόνια η πανδημία via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα