Αντζελίνα Τζολί:«Τα παιδιά μπορεί να μην κινδυνεύουν από τον ιό, κινδυνεύουν όμως από ενδοοικογενειακή βία»

Με νέο άρθρο της στο περιοδικό «Time» η διάσημη ηθοποιός υπογράμμισε τους συχνά αόρατους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά επηρεάζονται κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Οπως εξήγησε, «μπορεί να μην είναι τόσο επιρρεπείς στον ιό όσο άλλες ομάδες, αλλά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε τόσες πολλές δευτερεύουσες επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία».

Η Τζολί επισήμανε πως η απομόνωση από τα δίκτυα υποστήριξης μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα παιδιά που ενδέχεται να κακοποιηθούν στο σπίτι. «Δεν είναι απλώς ότι τα παιδιά έχουν χάσει τα δίκτυα υποστήριξής τους. Το lockdown

σημαίνει επίσης λιγότερα ενήλικα μάτια που νοιάζονται για την κατάστασή τους. Στα περιστατικά παιδικής κακοποίησης, οι υπηρεσίες προστασίας των παιδιών καλούνται συχνά από τρίτους, όπως δάσκαλοι, σύμβουλοι καθοδήγησης, συντονιστές μετασχολικών προγραμμάτων και προπονητές» έγραψε.

«Τα lockdowns και οι οδηγίες για παραμονή στο σπίτι έχουν οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας και οικονομική ανασφάλεια, αυξανόμενη πίεση και αβεβαιότητα για πολλές οικογένειες. Γνωρίζουμε ότι το άγχος στο σπίτι αυξάνει τον κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας, είτε σε μια ανεπτυγμένη οικονομία είτε σε στρατόπεδο προσφύγων» έγραψε.

Αντζελίνα Τζολί:«Τα παιδιά μπορεί να μην κινδυνεύουν από τον ιό, κινδυνεύουν όμως από ενδοοικογενειακή βία» via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα