Φόβους εκφράζει η Frontex για νέα… ντου μεταναστών στον Έβρο, μόλις αρθούν τα μέτρα στην Τουρκία

Αν νομίζουμε πως ξεμπερδέψαμε με τους Τούρκους και τους μετανάστες που έστειλαν στον Έβρο για να εισβάλουν στη χώρα μας μάλλον έχουμε αυταπάτες.

Οι γείτονες θα επιχειρήσουν νέα… ντου μόλις αρθούν τα μέτρα που έχουν πάρει στη χώρα για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού. Αυτό πιστεύει και η Frontex και το εξέφρασε σε εσωτερικό έγγραφό που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt,

με ημερομηνία 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η Frontex πιστεύει πως μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις τουρκικές επαρχίες του Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια), της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, ενδέχεται να ακολουθήσουν και πάλι μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως αναφέρει η έκθεση της Frontex, η χώρα μας έχει ενισχύσει τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά  με 262 επιπλέον αστυνομικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η Frontex, η οποία είναι οργανισμός προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει αναπτυχθεί στον Έβρο τον Μάρτιο, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ανοίξει τα σύνορα της γείτονας χώρα και είχε… σπρώξει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στον Έβρο, τους οποίους αντιμετώπισαν με επιτυχία οι ελληνικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα