Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου γύρισε την πλάτη στην Ορθοδοξία;

Γύρισε την πλάτη στην Ορθοδοξία η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιλέγοντας να συνομιλήσει με τον Πάπα αντί με τον Ορθόδοξο κόσμο για την εμπρηστική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η πολιτικά ακατανόητη συμπεριφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας να αγνοήσει επιδεικτικά τους Έλληνες Ορθόδοξους, όχι μόνο δεν περιποιεί τιμή στο ανώτατο αξίωμα που κατέχει, αλλά και προκαλεί και εξοργίζει τους πιστούς, ενώ εγείρει ερωτήματα ως προς τη στόχευσή της.

Συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η κυρία Σακελλαροπούλου

υποστήριξε πως η απόφαση Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από τις αξίες του κοσμικού κράτους και τις αρχές της «ανεκτικότητας» και του «πλουραλισμού».

«Η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί εσωτερικό θέμα της Τουρκίας αλλά ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να καταδικασθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από τη διεθνή κοινότητα» όπως είπε, ζητώντας από τον Πάπα Φραγκίσκο να ασκήσει και αυτός όλη του την επιρροή για να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, προκειμένου η τουρκική ηγεσία να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς προστατευόμενου μνημείου. Ο Ποντίφικας, από την πλευρά του, αναγνώρισε τα πολιτικά κίνητρα της απόφασης Ερντογάν και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του για αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου γύρισε την πλάτη στην Ορθοδοξία; - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα