Ρώσος ζάμπλουτος πρ. γερουσιαστής θα πληρώσει φόρο για βίλα στη Γαλλία σα να μην του… ανήκει!

Φορολογικά μπλεξίματα έχει ο Ρώσος ολιγάρχης, Βιτάλι Μαλκίν, καθώς δεν μπορεί να αποδείξει ότι του ανήκει πολυτελές σαλέ σκι στην Κουρσεβέλ της Γαλλίας, ωστόσο καλείται να πληρώσει τους φόρους που αναλογούν στο ακίνητο.

Μετά από μια τετραετή δικαστική μάχη, ο Μαλκίν, πρώην Ρώσος γερουσιαστής, κλήθηκε ύστερα από απόφαση γαλλικού δικαστηρίου να πληρώσει ένα φόρο ύψους 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το σαλέ, το οποίο αποτιμάται σε 35 εκατ. δολάρια.

Η εν λόγω

υπόθεση σχετίζεται άμεσα με τον γαλλικό φόρο 3% επί της αξίας ενός ακινήτου που έχει σχεδιαστεί, με σκοπό να καταπολεμήσει εταιρείες κέλυφος που γλιτώνουν τους φόρους. Ο Μαλκίν είχε χρησιμοποιήσει μία εταιρεία μέσω Λουξεμβούργου για να αγοράσει το συγκεκριμένο πολυτελές σαλέ.

Στόχος της επιβολής του φόρου αυτού είναι να εμποδίσει τους πλούσιους να «γλιτώσουν» την καταβολή του κανονικού φόρου περιουσίας στην Γαλλία. Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη τακτική, κατά την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων προσπαθούν να αποδείξουν ότι κατέχουν τη γη για να αποφύγουν το φόρο 3%, ο οποίος είναι υψηλότερος από τον αρχικό και δεν έχει εκπτώσεις.

Κατά τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να πράξει και ο Ρώσος εκατομμυριούχος όμως οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο απέτυχε να αποδείξει ότι ανήκει στην εταιρεία που ελέγχει το γαλλικό σαλέ.

Διπλή υπηκοότητα

Ο 67χρονος Μαλκίν, έχτισε την περιουσία του ως συνιδρυτής της Rossiyskiy Credit Bank στις αρχές της δεκαετίας του ’90, που έγινε πολύ γρήγορα μία από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας.

Το 2004 έγινε γερουσιαστής, αλλά παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2013 αφού κατηγορήθηκε ότι κατέχει διπλή υπηκοότητα και ξένες περιουσίες, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίαζε τους κοινοβουλευτικούς κανόνες.

Ρώσος ζάμπλουτος πρ. γερουσιαστής θα πληρώσει φόρο για βίλα στη Γαλλία σα να μην του… ανήκει! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα