Τι θα ισχύσει για τα εισιτήρια που ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας

Xρήση του αεροπορικού εισιτηρίου που έχουν εκδώσει εντός 18 μηνών από την έκδοσή του ή να κάνουν απαιτητή την οφειλή μετά την παρέλευση του 18μήνου μπορούν να κάνουν οι επιβάτες.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη, καθορίζει τον τρόπο που θα λυθεί το θέμα των συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και των πελατών τους για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών μεμονωμένα ή με τη μορφή οργανωμένου ταξιδιού (πακέτου) και οι οποίες καταγγέλλονται από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου

2020.

Προβλέπεται ότι εάν κατόπιν της καταγγελίας η τουριστική επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη οποιοδήποτε ποσό που ο πελάτης έχει καταβάλει ως προκαταβολή, εγγύηση, αρραβώνα, μερική ή ολική εξόφληση ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή για την εκτέλεση της σύμβασης, η τουριστική επιχείρηση δύναται να προσφέρει στον πελάτη αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος18 μηνών (voucher) από την ημερομηνία έκδοσής του.

Η τουριστική επιχείρηση ενημερώνει εγγράφως σε σταθερό μέσο τον πελάτη για την προσφορά του πιστωτικού σημειώματος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης. Σε περίπτωση που η τουριστική επιχείρηση δεν ενημερώσει εγκαίρως, υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη το οφειλόμενο χρηματικό ποσό. Το ίδιο ισχύει για τις οφειλές από ματαιώσεις θαλάσσιων ταξιδιών και ματαιώσεις πτήσεων.

Τι θα ισχύσει για τα εισιτήρια που ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα