MasterChef 5: Αυτή η ομάδα κέρδισε – Χαμός στην ομαδική δοκιμασία

07:09 20/2/2021 - Πηγή: Youfly

Μία ομάδα κέρδισε στην ομαδική δοκιμασία του MasterChef 5, μία διαλύθηκε, δύο παίκτες πήραν ασυλία και μία παίκτρια είναι υποψήφια προς αποχώρηση γιατί… μιλάει πολύ.

Η κουζίνα του Masterchef 5 άνοιξε και ο πρώτος καβγάς μας άφησε άφωνους. Φυσικά υπεύθυνοι είναι οι παίκτες-μάγειρες που έβαλαν το χεράκι τους. Κατάφεραν να μετατρέψουν το Masterchef 5 σε ρινγκ, χάρις στα νταηλίκια και τις  απειλές, που για άλλη μια φορά «νίκησαν» τη μαγειρική. Το κλίμα στον απολογισμό της πρώτης ομαδικής δοκιμασίας ήταν εκρηκτικό. Μπλε

και κόκκινοι πήραν θέση απέναντι στους κριτές, έτοιμοι να δεχθούν παρατηρήσεις και σχόλια για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Οι κριτές αυστηροί όπως πάντα εντόπισαν τα κακώς «κείμενα» στα πιάτα τους, αφήνοντας τους διαγωνιζόμενους με το στόμα ανοιχτό. Για κάποιους τα νέα ήταν πιο ευχάριστα. Για τους άλλους πολύ δυσάρεστα. Η έλλειψη ανάληψης ευθυνών από τον αρχηγό εξόργισε τους περισσοτέρους, που έκπληκτοι παρακολουθούσαν τη μαγειρική τραγωδία της ομάδας τους.

Η ομάδα που νίκησε στην πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef 5

Με μόλις τέσσερις πόντους διαφορά οι ψύχραιμοι μπλε πήραν τη νίκη από τους κόκκινους. Επέστρεψαν στο σπίτι για να απολαύσουν ένα γεύμα από τον Γιάννη Αποστολάκη, τον οποίο ορισμένοι έδειξαν να μην γνωρίζουν.

Στην περίπτωση της μπλε ομάδας την οποία «έστησε» ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας τα λάθη αρχικά εντοπίστηκαν στο ψήσιμο του κρέατος αλλά και στο ψάρι που ήταν κατά τους κριτές ωμό! Μάλιστα όταν ζήτησαν να μάθουν εάν ο παίκτης που το ετοίμασε πρόλαβε να το δοκιμάσει, ο Νίκος Σκορδάκης παραδέχθηκε ότι δοκίμασε. Ωστόσο, οι κριτές απογοητεύτηκαν από το συγκεκριμένο πιάτο. Το ίδιο και ο παίκτης, ο  οποίος παραδέχθηκε ότι λειτούργησε με έπαρση απέναντι στη συνταγή του. Όπως είπε πίστεψε ότι έχει ετοιμάσει κάτι το φοβερό. Μάλιστα ο Σκορδάκης αποκάλυψε ότι αν χρειαστεί στο μέλλον θα δώσει τη χρυσή κάρτα στην Κωνσταντίνα χάρις στην οποία η ομάδα του κέρδισε την πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef 5, με το όμορφο γλυκό που εμπνεύστηκε η συγκεκριμένη παίκτρια.

Αστοχίες μαγειρικές βρήκαν οι σεφ και στους κόκκινους. Ο Ιωάννης ακούγοντας τους κριτές έκπληκτος ξεκαθαρίζει δεν ότι θα κρυφτεί πίσω από τα λάθη του, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει αδικήσει κάποιον συμπαίκτη του. Αν και στο πρώτο πιάτο, στο κρέας ισοψήφισαν με τους μπλε δεν συνέβη το ίδιο και στη συνέχεια. Στο μεν ψάρι πήραν 22 στα 60, ενώ στο γλυκό 39 στα 60. Η γλυκιά σοκολατένια παρασκευή των μπλε ήταν αυτή που άρεσε περισσότερο στους κριτές, έναντι του πιο παραδοσιακού ραβανί που ετοίμασε ο Παύλος για τους κόκκινους.

Έκρυθμη η κατάσταση στους κόκκινους

Και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο Κοντιζάς έδειξε στον αρχηγό των κόκκινων το διπλό πλεονέκτημά του. Αφενός ο Ιωάννης έπρεπε να δώσει ασυλία σε έναν παίκτη αλλά και να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Ο Ιωάννης δεν τήρησε την υπόσχεσή του με τους συμπαίκτες του. Κράτησε την ασυλία για τον εαυτό του, ενώ σαν υποψήφια για αποχώρηση υπέδειξε τη Χριστίνα. Όπως είχε πει μιλάει πολύ στην κουζίνα και αυτό δεν του αρέσει.

Και οι δύο αποφάσεις πυροδότησαν ντόμινο αντιδράσεων. «Μαγειρικά τον πρώτο λόγο μες στην κουζίνα τον είχε ο Αντώνης», αποκάλυψε ο Πάνος. «Είναι κότα, δεν θα κερδίσει το Masterchef 5», συμπληρώνει ο Πάνος για τον κολλητό του Ιωάννη, ο οποίος ενώπιον όλων κατηγορεί τα παιδιά για έλλειψη αντίληψης που άρμοζε σε μια τέτοια δοκιμασία. «Δεν πιστεύω στο ότι ο αρχηγός φταίει πάντα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αρχηγός είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αυτός δεν είδε, δεν άκουσε, δεν δοκίμασε» υπογράμμισε, με τη σειρά του, ο Παύλος.

Πάνος για Ιωάννη: “Δεν θα νικήσει και δεν θα πάει και πουθενά κιόλας”

Την ίδια ώρα ο Κωστής ανέφερε ότι όλοι τους είναι υπόλογοι των πράξεών τους. Ο Διονύσης τόνισε ότι ο κολλητός του ο Ιωάννης είναι για φάπες: «Τον σέβομαι μαγειρικά αλλά όχι σαν άνθρωπο», είπε μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του ο Ιωάννης επέμεινε ότι δεν έχει έρθει για τουρισμό αλλά για την ασυλία και φυσικά τον τελικό.

Η Μαρίνα από την άλλη δεδομένου ότι υπήρξε μέλος στο παρεάκι Ιωάννη, Διονύση, Πάνου και Κωστή είχε τη δική της άποψη: «Μπορεί ο Ιωάννης να μας ζήτησε συγνώμη αλλά ούτε τον εμπιστεύομαι, ούτε τον σέβομαι. Θα τον ξεγράψω», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Με αυτό το ύφος που έχει, ότι θέλει να είναι ασφαλής και για αυτό κρατά την ασυλία για την πάρτη του, δεν κάνει… Δεν θα νικήσει και δεν θα πάει και πουθενά κιόλας! Το υπογράφω» ξέσπασε ο Πάνος στην κάμερα του MasterChef. “Δεν έχει τα “αρ@” να κάτσει να μαγειρέψει και να δει στα μάτια τους αντιπάλους του”, είπε ο μέχρι πρότινος φίλος του Ιωάννη, Πάνος Ράπτης.

Ποιος παίκτης κέρδισε τη δεύτερη ασυλία του MasterChef 5

Και αν ο Ιωάννης κράτησε την ασυλία για τον εαυτό του η διαδικασία προέβλεπε να βρεθεί ο δεύτερος έχων την ασυλία. Στη μαγειρική πρόκληση κοπής ψαριών και λαχανικών με συγκεκριμένο τρόπο επικράτησαν ο Διονύσης και ο Πάνος. Τα δύο παιδιά μονομάχησαν εκ νέου στη δημιουργία τριών πιάτων με βασικό υλικό τη γαρίδα. Η αναμέτρηση έβγαλε νικητή το Διονύση. Στη σημερινή ψηφοφορία μπορεί να ψηφίσει αλλά όχι να ψηφιστεί από τους συμπαίκτες του.

Απόψε στις 9 απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο παίκτης ή οι παίκτες –μετά τη Χριστίνα που επέλεξε ο αρχηγός- που θα βρεθούν στη διαδικασία αποχώρησης. Οι παίκτες ψηφίζουν και οι κριτές σαστίζουν με τις επιλογές τους.

Δείτε επίσης: 

MasterChef 5 – Spoiler: Αυτή η ομάδα κερδίζει την πρώτη δοκιμασίαMasterChef 5: Κατηγορίες, απόδοση ευθυνών και το θρίλερ ασυλίας

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post MasterChef 5: Αυτή η ομάδα κέρδισε – Χαμός στην ομαδική δοκιμασία appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα