ΗΠΑ: Ενίσχυση 15 Δισεκατομμυρίων στον Πολιτισμό λόγω Covid

13:06 21/12/2020 - Πηγή: Youfly

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ενίσχυση ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν λόγω Covid.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο και την Γερουσία ανακοίνωσαν την Κυριακή ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο σχετικά με τον κορονοϊό, το οποίο εάν εγκριθεί και υπογραφεί από τον Πρόεδρο Τραμπ θα παρέχει οικονομική υποστήριξη σε ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών στο χώρο της ψυχαγωγίας.

ΗΠΑ: Τι προβλέπει η ενίσχυση για τον
πολιτισμό λόγω Covid

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 15 δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται ειδικά για χώρους ζωντανών εκδηλώσεων, ανεξάρτητους κινηματογράφους και πολιτιστικά ιδρύματα, όλες τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία. Το νομοσχέδιο επεκτείνει επίσης την επιλεξιμότητα του Προγράμματος Προστασίας Paycheck (Paycheck Protection Program/ PPP) προκειμένου να συμπεριλάβει τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και εφημερίδες.

Μάλιστα, 900 δισεκατομμύρια δολάρια θα διανεμηθούν άμεσα σε αμερικανικές οικογένειες, 600 $ ανά άτομο, θα ενισχυθούν ορισμένοι τοπικοί δήμου, ενώ, μεταξύ άλλων, χρήματα θα δοθούν και για τη διανομή εμβολίων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ακόμα σε πρώτο στάδιο, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα. Πρέπει να εγκριθεί τόσο από τον Οίκο όσο και από τη Γερουσία, αλλά και να υπογραφεί ως νόμος από τον Τραμπ.

Το νέο νομοσχέδιο και η κόκκινη γραμμή

Βέβαια, όπως συμβαίνει συχνά με συμβιβαστικούς λογαριασμούς όπως αυτός, η παγίδα μπορεί να βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιοι κινηματογράφοι θα θεωρηθούν ως «ανεξάρτητοι» και ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα επιλεχθούν από το PPP. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.

Πάντως, το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει προστασία αστικής ευθύνης για επιχειρήσεις, ένα ζήτημα που ορισμένοι πίεζαν στο Χόλιγουντ. Αυτό το θέμα ήταν στην πραγματικότητα μία «κόκκινη γραμμή» για τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς θα καθιστούσε αυστηρότερους τους κανόνες σχετικά με το εάν ένας εργοδότης είναι υπεύθυνος εάν οι εργαζόμενοι προσβληθούν από τον ιό ενώ βρίσκονται στη δουλειά.

Παρόλα αυτά αναμένουμε τις εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δώσει μία ανάσα στις επιχειρήσεις και τον πολιτισμό να σταθούν στα πόδια του παρά τις καταστροφές που επέφερε η πανδημία.

Δείτε επίσης: 

Έναρξη εμβολιασμών στη Νέα Υόρκη – Πότε θα ανοίξει το Broadway;Κρίστοφερ Νόλαν: Λάθος τα συμπεράσματα για σινεμά και κορονοϊόΤο Σινεμά βρίσκεται στα νύχια του κορονοϊού

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post ΗΠΑ: Ενίσχυση 15 Δισεκατομμυρίων στον Πολιτισμό λόγω Covid appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα