Μάγια Λυμπεροπούλου: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου

21:58 22/7/2021 - Πηγή: Youfly

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα, σε ηλικία 81 ετών η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Μάγια Λυμπεροπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από έμφραγμα που υπέστη το μεσημέρι.

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο

Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μάλιστα ήταν τόσο καλή που μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε καλλιτεχνική συνεργάτης του Κουν -μέχρι το 1970. Μερικά χρόνια της ζωής της τα πέρασε στη Γαλλία για σπουδές κινηματογράφου ενώ από το 2010 κι μετά συνεργαζόταν με το Εθνικό Θέατρο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κ.α ενώ είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Δείτε ακόμα:

Mind the Gap από την ομάδα Dagipoli Dance CoΤόλης Βοσκόπουλος: Πέθανε ο τραγουδιστής σύμβολο της ΕλλάδαςΟ Κήπος με τις Αλήθειες: Φασουλής – Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Μουσούρη

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Μάγια Λυμπεροπούλου: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα