Μυστικά για λαδερά κοκκινιστά φασολάκια της Αργυρώς

17:42 14/6/2021 - Πηγή: Argiro

Τα κοκκινιστά φασολάκια είναι ένα από τα πιο ωραία λαδερά, παραδοσιακά και υγιεινά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Όμως παρόλο που η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη, συχνά τα φασολάκια καταλήγουν στο πιάτο λιωμένα από το πολύ βράσιμο, σχεδόν διαλυμένα και κολυμπούν σε μια σάλτσα νερουλή με πολύ λάδι.

Όσο αγαπώ τα λαδερά φαγητά, τόσο απεχθάνομαι το πολύ λάδι στο πιάτο μου. Θέλω τα φασολάκια μου βρασμένα τόσο, ώστε να κρατούν το σχήμα τους και η φρεσκάδα τους να φαίνεται σε κάθε μπουκιά. Θέλω το ελαιόλαδο σχεδόν να μη φαίνεται αλλά να νιώθω την πλούσια γεύση του.

Πόση

ώρα όμως θέλουν βράσιμο τα φασολάκια;

Καταρχήν η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια και δεν χρειάζεται να βράζουν πολύ ώρα. Αν τα φασολάκια σας είναι τρυφερά και σωστά καθαρισμένα, γύρω στα 3/4 ώρας είναι αρκετός χρόνος, ώστε να βράσουν σωστά από την αρχή του σοταρίσματος μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το απόλυτο μυστικό μου

Τα φασολάκια είναι ένα ντελικάτο υλικό και η μοναδική τους γεύση θα παραμείνει μοναδική αν αποφύγετε το νερό. Δεν βάζω ποτέ νερό στην κατσαρόλα. Αυτό είναι το μεγάλο μου μυστικό, τα αφήνω να βράζουν στα δικά τους υγρά και στο χυμό της φρέσκιας ντομάτας.

Αφήστε κάτω την κουτάλα!

Δε θέλουν ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Μην τα ανακατεύετε στο σοτάρισμα και στο βράσιμο. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να τα σπάσετε και να τα κάνετε κομμάτια.

Ελαφρύ κούνημα της κατσαρόλας από τα χερούλια και απαλή ανάδευση στο σοτάρισμά τους, είναι αρκετά.

Σιγανό μαγείρεμα!

Το σιγανό μαγείρεμα είναι απαραίτητο για να μη λιώσουν και να κρατηθούν ολόκληρα τα φασόλια. Όσο για τη ντομάτα, θα τη ρουφήξουν οι πατάτες στο βράσιμο και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Το φαγητό μας στο πιάτο δεν πρέπει να κολυμπάει σε σάλτσα ούτε σε λάδι.

Πως συντηρώ τα μαγειρεμένα κοκκινιστά φασολάκια

Τα μαγειρεμένα φασολάκια συντηρούνται, αφού κρυώσουν, στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ημέρες ή στην κατάψυξη για μήνες. Αποψύξτε τα βγάζοντας τα από την κατάψυξη και αφήνοντάς τα στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ. Ιδανικό σκεύος για κοκκινιστά φασολάκια είναι το γυάλινο μπολ με καπάκι.

Το άρθρο Μυστικά για λαδερά κοκκινιστά φασολάκια της Αργυρώς εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστικά, Αργυρώς,mystika, argyros