Ζυμη για κρεπες

21:44 26/8/2021 - Πηγή: Argiro
Πολύ συχνά με ρωτάτε για ζυμη για κρεπες,

πως να φτιαξω κρεπες, τι υλικα για κρεπα να βαλω μεσα στην αλμυρη και τη γλυκιά κρεπα, σας τα έχω όλα εδώ! Οι κρεπες

είναι ίσως μια από τις αγαπημένες συνταγές σε όλο τον κόσμο. Η γαλλική ζυμη για κρεπες είναι λεπτή και σχεδόν διάφανη. Είναι αυτές που τρώμε συνήθως έξω στα εστιατόρια. Το να φτιάξεις καλή ζυμη για κρεπες στο σπίτι σαν επαγγελματίας έχει το μυστικο του. Η ζυμη για κρεπες ειναι ευκολη και θα σας δώσω όλη την πληροφορία από τις πολλές κρεπες με ζυμη διαφορετική κάθε φορά ,που έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια στις κουζίνες.

Έχοντας πάντα οδηγό μου τα τόσα ταξίδια στη Γαλλία αλλά και τους τόσους Γάλλους φίλους μου που μου έχουν διδάξει τα μυστικά της κρέπας, το πως να φτιαξω κρεπες ακριβώς όπως οι Γάλλοι αλλά και βελούδινες κρεπες με ζυμη μοναδική, ακολουθεί με πολλές λεπτομέρειες.Άλλωστε η ζυμη για κρεπες είναι ευκολη υπόθεση ,αρκεί να προσέξεις την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.Όσο για το τι να βαλω μεσα στην αλμυρη κρεπα η την γλυκιά κρεπα, δόξα το θεό σας έχω απίστευτες συνταγές για να τους τρελάνετε όλους.Πάμε όμως για το βασικό, κρεπες με ζυμη τέλεια, είναι το πρωταρχικό που μας ενδιαφέρει.Η ζυμη για κρεπες αρχικά θέλει προσοχή στο ανακάτεμα αλλά και στις θερμοκρασίεςΑν ανακατεύεις για πολύ ώρα τη ζυμη για κρεπες τότε αφού ψηθούν θα γίνουν σαν λάστιχο. Γι’ αυτό όσο λιγότερο ανακατεύεις τόσο το καλύτερο.Επίσης όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα κι αν φτιαξεις κρεπες χωρις γάλα και χωρις αυγα οι θερμοκρασίες των υλικών παίζουν μεγάλο ρόλο. Αν βάλεις παγωμένα η καυτά υλικά στο αλεύρι οι κρέπες από τη ζύμη θα αποκτήσουν κομπάκια.Πως να φτιαξω κρεπεςΤο πως να φτιάξω κρεπες εξαρτάται από ποια ζύμη για κρεπες θα επιλέξω γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές.Πάντα να εμπιστεύεστε τις συνταγές που σας δίνω και ανάλογα με την επιθυμία σας δηλ κρέπα βασική συνταγή , κρέπες γεμιστές κρέπες, χωρίς γαλακτοκομικά κλπ να ακολουθείτε την δοσολογία κάθε συνταγής μου .Για να φτιάξω κρέπες χρειάζομαι σίγουρα ένα μπολ ένα τηγάνι και να ένα σύρμα ανάδευσης.Να αποφεύγετε το μπλέντερ στις κρεπες γιατί η ζυμη όταν χτυπηθεί πολύ γίνεται σαν λάστιχο.Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και προσθετουμε τα υγρά υλικά.Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Παιχνίδι είναι να τις φτιάξεις.Μετά αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί να ξεκουραστεί για λίγο. Η ζυμη για κρεπες που ξεκουράζεται γίνεται βελούδο. Θα το δείτε και μόνοι σας στην πράξη.Όσο πλησιάζετε προς το τέλος της ζυμης οι τελευταίες 2 κρέπες γίνονται πάντα καλύτερες. Ξέρετε γιατί ; Γιατί είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν.Αφήστε λοιπόν τη ζυμη για κρεπες να ξεκουραστεί και θα σας αποζημιώσει στο τέλος.Αφού ξεκουράσετε τη ζυμη πάμε για τηγάνισμα.Οι κρεπες χρειάζονται ένα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι κι αν έχετε κρεπιέρα θα βγουν και σε ίδιο σχήμα. Δεν είναι όμως απαραίτητο να έχεις ειδικό σκεύος.Βουτυρώστε ελαφρά το τηγάνι με λίγο χαρτί.Απλώστε ποσότητα όσο 1/2 φλ ζυμης σε τηγάνι 24 εκ. για μεγάλη κρεπα.Κουνήστε το τηγάνι να πάει παντού η ζύμη για κρέπες και να απλωθεί.Μην ψήνετε πολύ ώρα.1 λεπτό από την μια πλευρά και 30” από την άλλη είναι αρκετά σε μέτρια φωτιά για μια μαλακή κρέπα σαν κρέπα γαλλική.Αν θέλετε πιο ξεροψημένη αφήστε την λίγο παραπάνω.Να θυμάστε μόνο ότι οι καλοψημένες κρεπες μόλις κρυώσουν σπάνε και δεν τυλίγονται.Τι υλικα για κρεπα να βαλω μεσα στην αλμυρη ή την γλυκιαΚάθε φορά που φτιάχνω κρέπα αναρωτιέμαι τι υλικα για κρεπα να βαλω μέσα στην αλμυρη ή τη γλυκιά κρέπα;Την απάντηση την περνώ κάθε φορά ανοίγοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια μου.Εκεί σίγουρα θα βρω αυτά που αγαπώ να τρώω.Όσο για ιδέες σας έχω μπόλικες αφού κρεπες με σπανάκι, κρέπες με κοτόπουλο και πιπεριες και τυριά και χίλιες δυο ιδέες σας τις έχω έσω μέσα στο Argiro.grΚρεπες λαχταριστές να γλύφουν όλοι τα δάχτυλα τους.Μπείτε να δείτε την βασική συνταγη μου για κρέπες που θα σας κάνει να τις λατρέψετε!

Κρεπες (βασική συνταγή)

Το άρθρο Ζυμη για κρεπες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζυμη,zymi