Black Salami microbakery, Εξάρχεια

Instagram: mariee_says_

Είναι ο φούρνος στα Εξάρχεια που δουλεύει με ιταλικά άλευρα, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην Αθήνα και παρασκευάζει φανταστικό προζυμένιο ψωμί -οι τρόποι ζύμωσης είναι αργοί και αντιεμπορικοί επισημαίνει ο Ελληνοϊταλός ιδιοκτήτης του-, καταπληκτικά στρογγυλά ψωμάκια που χρησιμοποιεί στα εξαιρετικά του σάντουιτς με ποιοτικά τυριά και αλλαντικά, φοκάτσιες με διάφορα toppings όπως στραπατσάδα & φέτα, αυγά σκραμπλ,

καρμπονάρα, αβοκάντο & λάιμ μεταξύ άλλων, πίτες και σαλάτες/μπολ. Στο μενού συμπεριλαμβάνεται επίσης το «ρωτήστε τον Χρήστο» – μαγειρευτό φαγητό ημέρας σερβιρισμένο σε φλάτμπρεντ αργής ωρίμανσης –κάτι που βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

Πήγα συγκεκριμένα για να αγοράσω το περιβόητο σάντουιτς με παστράμι Νέας Υόρκης. Επιβεβαιώνω ότι είναι σπουδαίο! Νόστιμη ήταν και η χορτόπιτα που επέλεξα. Το μαγαζί είναι όμορφο, αλλά δεν έχεις τη δυνατότητα να το περιεργαστείς με άνεση, μια και υπάρχει ουρά από πελάτες έξω και ένας-ένας μπαίνει μέσα για να παραγγείλει και ακολούθως περιμένεις έξω μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία σου, ειδοποιώντας σε με gadget που σου δίνουν. Μπορείς όμως να απολαύσεις εξαιρετικό brunch on the go όρθιος στον εξωτερικό πάγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα