Casarecce Amatriciana
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ παντσέτα ή μπέικον
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1/4 – ½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
• 125 ml λευκό κρασί
• 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 70 γρ πάστα ντομάτας
• 125 γρ ζωμό λαχανικών
• 60 γρ κρέμα γάλακτος
• Λίγα φυλλαράκια βασιλικό
• Αλάτι και πιπέρι
• 500 γρ μακαρόνια Casarecce
• 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε την παντσέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι
Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και σοτάρετε να πάρουν λίγο χρώμα και να μυρίσουν.
Περιχύνετε το κρασί και αφήνετε το μείγμα να κοχλάσει 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα
να δέσει 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο. Βάζετε την κρέμα γάλακτος.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο τηγάνι με τη σος. Πασπαλίζετε με τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φυλλαράκια βασιλικό.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές