Αφέλια με πουργούρι

Προσθήκη στα αγαπημένα

Υλικά

450 γρ. ψαρονέφρι σε μπουκιές2 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτι & πιπέρι3 κ.γ. κόλιανδρο ελαφρώς κοπανισμένο1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί1/2 φλ. νερό1 ζωμό λαχανικών

Για το πουργούρι:

1/3 φλ. φιδέ2/3 φλ. πουργούρι1 κ.γ. ελαιόλαδο2/3 φλ. ντοματίνια αλεσμένα η χυμό ντομάταςΑλάτι1 ζωμό λαχανικών2 φλ ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει περίπου 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί, και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό. Ψήνουμε μέχρι να δέσει

η σάλτσα -περίπου 10 λεπτά-.

Για το πουργούρι: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον φιδέ με το ελαιόλαδο 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα Ρίχνουμε τη ντομάτα και αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφέλια,afelia