Εντσιλάδας µε κοτόπουλο

Προσθήκη στα αγαπημένα

Υλικά4 κουταλιές ελαιόλαδο600 γρ κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα1 μεγάλο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδα1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά145 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο (1 φλυτζ)3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα12 τορτίγιας καλαμποκιού½ περίπου φλυτζ. ηλιέλαιο400 γρ τυρί τσένταρΓια το μείγμα μπαχαρικών:1 κουταλιά κύμινο σκόνη1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά1 κουταλιά ρίγανη ξηρή1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου1 κουταλάκι αλάτι½ κουταλάκι μάυρο πιπέρι½ κουταλάκι καγιένΓια τη σος ντομάτας:2
κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές αλεύρι φαρίνα2 φλυτζ. ζωμό κοτόπουλο700 γρ. ντομάτα περαστή (πασάτα)Αλάτι και πιπέριΕκτέλεση-Φτιάχνετε πρώτα τη σος ντομάτας. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σωτάρετε το αλεύρι και μόλις καβουρδιστεί προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε την ντομάτα και μια κουταλιά από το μείγμα μπαχαρικών. Αφήνετε κατά μέρος– Κόβετε το κοτόπουλο σε ισόπαχα φιλέτα. Πασπαλίζετε με το μείγμα μπαχαρικών και σωτάρετε σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να ψηθεί αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και την πιπεριά. Τέλος προσθέτετε το καλαμπόκι.Αλείφετε τις τορτίγιες στη μια πλευρά με το ηλιέλαιο. Τις ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά σε ένα μικρό τηγανάκι και από τις δύο πλευρές.– Βάζετε λίγη σος ντομάτας σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Βάζετε μια τορτίγια σε ένα πιάτο. Με ένα κουτάλι απλώνετε στο εσωτερικό μια κουταλιά σος ντομάτας. Βάζετε λίγο κοτόπουλο, σωταρισμένα λαχανικά, λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα και λλιγο τριμμένο τυρί. Τυλίγετε και βάζετε την πιτούλα στο πυρέξ. Συνεχίσετε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.Βάζετε λίγη σος ντομάτας πάνω από τις εντσιλάδας και πασπαλίζετε με τυρί. Σκορπίστε λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντσιλάδας µε,entsiladas µe