Γαρίδες με φιστικοβούτυρο
ΥΛΙΚΑ
• 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με την ουρά
• αλάτι
Για τη μαρινάδα/σος
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• ή φυτικό λάδι
• 1 κρεμμύδι μέτριο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 κουτάλι τζίντζερ ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 πιπερίτσες κόκκινες, καυτερές χωρίς σπόρια
• ½ φλ. φιστικοβούτυρο
• 1 φλ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
• ½ φλ. φρέσκο κόλιαντρο
• 1 κουταλιά σόγια σος
• 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπλέντερ.
Βάζετε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Αναμιγνύετε με μερικές κουταλιές από τη σος. Αφήνετε να μαριναριστούν για 10-20 λεπτά.
Περνάτε τις γαρίδες σε μικρά μεταλλικά ή ξύλινα σουβλιά. Ψήνετε σε δυνατή σχάρα, 2-3 λεπτά στην κάθε πλευρά, αλείφοντας γενναιόδωρα με τη σος. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον σος.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες
- Η ιστορία πίσω από το Ιμάμ μπαϊλντί
- Η απλή ιδέα που έσωσε περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της ιατρικής
- Εύκολες τηγανητές πατάτες στον φούρνο, πολύ τραγανές!
- Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη: Από που προέρχεται το όνομα και τι συμβολίζει το έθιμο
- Τι είναι το κουσκούς, ο θησαυρός της μεσογειακής κουζίνας
- Χάστε κιλά με τη δίαιτα της λαχανόσουπας
- Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες
- Αυτό το φυτικό λάδι είναι βλαβερό για την καρδιά και το σώμα μας
- Φαγητά που βοηθούν στη μνήμη, την ομορφιά και την αντιγήρανση