Καρβέλι με κοτόπουλο & Πισσουρκώτικο χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

70 γρ αλεσμένο ψωμί

80 γρ Πισσουρκώτικο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης

80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

½ φλ. μαϊντανό

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλάκια ρίγανη ξηρή

1 κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι κύμινο

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι αλάτι

¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

4 αυγά βρασμένα

2 περίπου κουταλιές αλεύρι

Για τη σος ντομάτας:

100 γρ ντομάτες τριμμένες

35 γρ πάστα ντομάτας

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Μέθοδος:

Σε

ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το αλεύρι. Καθαρίζετε τα αυγά και τα περνάτε από το αλεύρι. Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε τα υλικά για τη σος ντομάτας. Βάζετε περίπου τα 2/3 από τη σος ντομάτας στη βάση μιας μακρόστενης φόρμας. Βάζετε τα 2/3 από το μείγμα του κιμά. Με ένα κουτάλι κάνετε ένα βαθούλωμα στη μέση του κιμά. Τοποθετείτε τα αλευρωμένα αυγά σε σειρά. Καλύπτετε τα αυγά με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά και την υπόλοιπη σος ντομάτας. Ψήνουμε στους 180° C στον αέρα για 50-60 λεπτά. Αφήνετε το καρβέλι να σταθεί για λίγο και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα