Κρεμ Μπρουλέ

Προσθήκη στα αγαπημένα

Υλικά

¼ λίτρου φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης¼ λίτρου φρέσκια Κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης120 γρ Ζάχαρη1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας4 Κρόκους αυγών1 πρέζα ΑλάτιΛίγη ανάμεικτη Ζάχαρη για το κάψιμο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.

Όταν κοχλάσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χαμηλώσει η θερμοκρασία στον πάγκο της κουζίνας .

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους.

Προσθέτετε

στο μείγμα με τους κρόκους το μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύετε .

Τοποθετείτε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολ και ψήνετε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις σε μπεν μαρί για 40 λεπτά ή στους 110 στον αέρα χωρίς μπεν μαρί για 1 ώρα .

Τέλος, όταν κρυώσουν πασπαλίζετε με την ανάμεικτη ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη, δίνοντας ομοιόμορφο χρώμα στη κρέμα σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρεμ Μπρουλέ,krem broule