Κρέμα μόκας
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
16 σαβουαγιάρ
½ φλ. γάλα
1 κουταλιά νέσκαφε (Nescafé)
1 κουταλιά κονιάκ
Για την κρέμα
5 φλ. γάλα φρέσκο
1/3 φλ. (70γρ.) ζάχαρη
2 αυγά
2/3 φλ. κορν φλάουερ
1 κουταλιά κακάο
1 κουταλιά νέσκαφε (Nescafé)
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 συσκευασία (200γρ.) κουβερτούρα Nestlé Dessert
4 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
Για την επικάλυψη
1 συσκευασία (250ml) κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
σοκολάτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για
Για την κρέμα: Βάζετε τα 4 φλιτζάνια γάλα να βράσει. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουερ, το κακάο, το νέσκαφε και τη βανίλια. Ρίχνετε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα του κορν φλάουερ στο γάλα που βράζει και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτετε την κουβερτούρα και όταν λιώσει, το βούτυρο. Ανακατεύετε να πήξει καλά η κρέμα και κατεβάζετε από τη φωτιά. Τη ρίχνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και βάζετε από πάνω, να εφάπτεται, μία πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα βοηθήσει να μην κάνει πέτσα η κρέμα μας. Τη βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να πήξει.
Για την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Την απλώνετε πάνω από την κρέμα μόκας. Στολίζετε με τριμμένη σοκολάτα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Κρέμα μόκας
- Μπράουνι στο τηγάνι
- Spring Rolls με φύλλα SPRING HOME και λαχανικά
- Σούπα μινεστρόνε με μακαρόνια και όσπρια Μιτσίδη
- Τυρόπιτα με κολοκυθάκια και τυριά Valio
- Spare ribs στο φούρνο με Hoisin Sauce από την Exotic Food
- GASTRONOMIA- HORECA
- Αλμυρά cupcakes με τυρί και Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Brownie με cream cheese
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Τα σπιτικά μελομακάρονα της Γιαγιάς Ελένης!
- Υπέροχη παντζαροσαλάτα
- Αρνίσια παϊδάκια με μπέικον και μοτσαρέλα
- Πεντανόστιμο φιλέτο μοσχαρίσιο με μους μελιτζάνας
- Κουλουράκια βουτύρου
- Τάρτα με μους σοκολάτας
- Μπισκότα σοκολάτας - Choc cookies
- Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα - τζίζκεικ
- Κουραμπιέδες με μαστίχα
- Σαλάτα με καλαμαράκια και κόκκινα φασόλια