Μανιταρόπιτα με αναρή, χωρίς φύλλο

Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένα εύκολο χορτοφαγικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Χρόνος: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-6 άτομα):

500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

6 αυγά

1 γεμάτη κουταλιά ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι ή 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 γεμάτες κουταλιές ψιλοτριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

2/3 φλ. γάλα (πλήρες)

1 κουταλιά κορν φλάουερ

200 γρ. φρέσκια αναρή, λιωμένη με πιρούνι

λίγο βούτυρο για άλειμμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο

στους 200°C (στις αντιστάσεις, χωρίς αέρα) και βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι.

Βάζετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα μανιτάρια, σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές, μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους και να ροδίσουν, για 15 περίπου λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Στο μεταξύ, διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα. Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα τα αυγά με το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ, το τριμμένο τυρί και το θυμάρι ή τον μαϊντανό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ανακατεύετε μέσα την αναρή και ύστερα τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε καλά το μίγμα, και το αδειάζετε στο ταψί. Ψήνετε την μανιταρόπιτα στο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει (ελέγχετε προς το τέλος του ψησίματος να μην παραψηθεί). Την σερβίρετε σε 10 λεπτά, ή αργότερα ξαναζεσταμένη, με μια πλούσια σαλάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μανιταρόπιτα,manitaropita