Οµελέτα αφράτη µε τυρί και ζαµπόν

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ4 αβγά + 4 αβγά χωρισµένα1 ½ φλ. τριµµένο τσένταρ ή γκούντα100 γρ. ζαµπόν, κοµµένο σε µπαστουνάκια1 κουταλιά γάλα εβαπορέ ή κρέµα γάλακτος1 γεµάτη κουταλιά βούτυροαλάτι, πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάτε ελαφρά σε ένα µπολ τα 4 αβγά µαζί µε τους 4 κρόκους µέχρι να αφρίσουν λίγο, προσθέτοντας το γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο.Χτυπάτε χώρια µε το µίξερ τα 4 ασπράδια σε σφικτή µαρέγκα µε 1 πρέζα αλάτι και τα ενσωµατώνετε στο µίγµα των αβγών, ανακατεύοντας απαλά µε µεταλλικό κουτάλι.Προθερµαίνετε το γκριλ του φούρνου.Λιώνετε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι, σε µέτρια φωτιά και αδειάζετε
µέσα το µίγµα (αν το τηγάνι δεν έχει πυρίµαχο χερούλι, το προστατεύετε τυλίγοντάς το στεγανά µε διπλό αλουµινόχαρτο).Σκορπάτε πάνω το τυρί και το ζαµπόν και το αφήνετε να ψηθεί, µέχρι να ροδίσει ο πάτος της οµελέτας και να αρχίσει να πήζει από πάνω.Βάζετε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιµο µέχρι να πήξει η επιφάνεια.Αδειάζετε την οµελέτα πάνω σε πιατέλα, τη διπλώνετε και τη σερβίρετε αµέσως.Τη συνοδεύετε µε µια πλούσια σαλάτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα