Παϊδάκια με θυμάρι

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ
12 παϊδάκια – αρνάκι ή κατσικάκι
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ξεφυλλισμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΤο προηγούμενο βράδυ αφαιρείτε το περίσσιο πάχος από το κρέας και το αλείφετε με ελαιόλαδο.

Αναμιγνύετε το θυμάρι με το σκόρδο κι απλώνετε πάνω ομοιόμορφα το μίγμα.

Το βάζετε σε μια πιατέλα, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο.

Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσιμο. Ψήνετε τα παϊδάκια στο τηγάνι για 15-20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές και τα αλατίζετε 3 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος.

Τα βάζετε σε πιατέλα, τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα σερβίρετε.

Εκτός από το θυμάρι, μπορείτε να προσθέσετε στη  συνταγή δεντρολίβανο ή και ρίγανη.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο σε σκόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παϊδάκια,paidakia