Ριζότο Μιλανεζ με σαφράν και κολοκύθι

ΑΤΟΜΑ 4/ 40’ / ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κολοκύθι μεγάλο κομμένο σε φέτες

1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο

½ φλιτζ. Λευκό κρασί

3 φλιτζ. ζεστό ζωμό λαχανικών

2 πρέζες σαφράν

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές παρμεζάνα

Αλάτι, Πιπέρι

Eκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς τα κολοκύθια.

Αδειάζετε τα κολοκύθια σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε

το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ανακατεύετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το ρύζι.

Ανακατεύετε ελαφρώς, σβήνετε με το κρασί και ψήνετε μέχρι το κρασί να απορροφηθεί από το ρύζι.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κολοκύθι, προσθέτετε το μισό ζωμό λαχανικών, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Κατά διαστήματα ανακατεύετε και αφού το ρύζι απορροφήσει το ζωμό προσθέτετε τον υπόλοιπο.

Και πάλι ανακατεύετε κστά διαστήματα μέχρι να χυλώσει και να ψηθεί το ρύζι.

Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα το βούτυρο και την παρμεζάνα.

Ανακατεύετε, διορθώνετε τη γεύση και σερβίρετε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ριζότο Μιλανεζ,rizoto milanez