Σούπα µε ντοµάτα, µακαρόνια και τυρί

Προσθήκη στα αγαπημένα

Από τη Στεφανία Μιτσίδου

Υλικά

200γρ. κοχύλια µικρά (κάττες µικρές)2 κουταλάκια φυσικό ζωµό για ζυµαρικά διαλυµένο σε 1 λίτρο (4 φλ.) νερό1 πακέτο ψιλοκοµµένες ντοµάτες½ κονσέρβα κόκκινα φασόλια½ φλ. τυρί Gruyere τριµµένο (ή άλλο τυρί που να λιώνει)½ φλ. τυρί τσένταρ τριµµένο1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένο100 γρ. πανσέττα (µπέικον), κοµµένη σε κύβους2 κουταλάκια σκόνη τσίλι1 κουταλάκι κύµινο σε σκόνη3 κουταλιές κουµανδαρία3 κουταλιές µαϊντανό, ψιλοκοµµένοελαιόλαδοαλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε µεγάλη κατσαρόλα (για σούπα), ζεσταίνετε

λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεµµύδι, το σκόρδο και την πανσέττα. Όταν πάρουν λίγο χρώµα, σβήνετε µε κουµανδαρία. Όταν εξατµιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το ζωµό λαχανικών, τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες, τα φασόλια, το τσίλι, το κύµινο και αλατοπιπερώνετε. Χαµηλώστε τη φωτιά και αφήστε το µείγµα να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τα µακαρόνια, ανακατέψτε και αφήστε τα να ψηθούν (περίπου 8 λεπτά). Όταν τα µακαρόνια είναι έτοιµα, προσθέστε τα τυριά, ανακατέψτε και σερβίρετε σε βαθουλά πιάτα. Γαρνίρετε µε λίγο µαϊντανό και απολαύστε τη σούπα σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα