ΣΤΟΑ ΦΙΞ

Instagram: mariee_says_

Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη στο υπόγειο της ομώνυμης, κεντρικής στοάς της Αιόλου, στη Ομόνοια. Ο χώρος είναι άνετος, κάτι μεταξύ καφέ και μαγειρείου, αλλά είναι μοντέρνος, σύγχρονος και εύκολα μπορείς να το κάνεις στέκι σου. Καθίσαμε στο τραπέζι μας πριν να ανοίξει η κουζίνα αλλά δεν μας δυσαρέστησαν, αντιθέτως μας φίλεψαν με σκληρό τυρί και κράκερ και… εννοείται ότι παραγγείλαμε κρασί.


Το μενού αλλάζει συχνά, η πρώτη ύλη είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας

και όλα είναι σχεδιασμένα για να μοιράζονται στη μέση. Το ζυμωτό ψωμί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού είναι απολαυστικό. Η ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, πατάτα και μελάνι σουπιάς δεν είναι του γούστου μου. Το κουνουπίδι σωτέ με χειροποίητο μείγμα μπαχαρικών/κόκκινο κάρι/ταχίνι/λεμόνι ήταν εύγεστο, το καμένο μαρούλι με ρόδι/φουντούκια/ανθότυρο ήταν περίεργο αλλά αξιοπρεπέστατο, ενώ το ριζότο μανιταριών με πατέ μαύρης τρούφας ήταν νόστιμο.

Εδώ έφαγα τραχανά σούπα σε μια ιδιαίτερη εκδοχή του όπως δεν το έχω φάει ξανά –τηγανιτός με σωτέ κρεμμύδι/γάλα/βούτυρο και ροζ πιπέρι– και τον λάτρεψα.

Παραγγείλαμε και δεύτερη μερίδα. Με ενημέρωσαν δε ότι η Γωγώ έχει δημοσιεύσει τη συνταγή στην εφημερίδα LIFO -εννοείται ότι την βρήκα. Είναι φανταστικός! Επιπλέον μοιραστήκαμε τη μοσχαρίσια ταλιάτα. Στο τέλος το γλυκό, το εκμέκ πολίτικο με κρέμα μαστίχας, τσουρέκι και παγωτό ήταν καταπληκτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα