Ταρτάκια με αβγό

Προσθήκη στα αγαπημένα Τραγανή σφολιάτα με αβγά και ντομάτα πασπαλισμένα με τυρί και ρίγανη. Μια υπέροχη συνταγή για το πρωινό της Κυριακής ή όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. Επίσης, μπορείτε να τη φτιάξετε όταν θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο για το βράδυ.ΥΛΙΚΑ1 φύλλο σφολιάτας ξεπάγωτη4 κουταλιές γραβιέρα ή ό,τι άλλο τυρί σας αρέσει, τριμμένο5 αβγά1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και μετά στη μέση1 κουταλάκι ρίγανηαλάτι, πιπέριΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σ’ ένα ταψί. Κόβετε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα κομμάτια 15Χ15 εκ.Τα τοποθετείτε στο ταψί.Στη συνέχεια
με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε τις άκρες της σφολιάτας περίπου 1 δάχτυλο απόσταση από την άκρη της ζύμης, σχηματίζοντας ακόμα ένα τετράγωνο.Χτυπάτε καλά το ένα αβγό και αλείφετε το φύλλο προσέχοντας μην πάει επάνω στη λαδόκολλα γιατί θα κολλήσει η σφολιάτα και δεν θα φουσκώσει. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και πιέζετε προσεκτικά με την πίσω μεριά ενός κουταλιού το κέντρο του φύλλου για να σχηματίσετε ένα βαθούλωμα.Σκορπάτε στο καθένα μια κουταλιά τυρί και σπάζετε 1 αβγό σε κάθε ταρτάκι, προσέχοντας να μη φύγει απέξω. Βάζετε γύρω – γύρω 3 φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη.Ψήνετε στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αβγό.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταρτάκια,tartakia