4ο ΓΕΛ Σερρών – Παρουσίαση εργασιών 1ου γύρου Διαπιστευμένου Φορέα Erasmus+ΚΑ1, 2021-27

12:31 5/7/2023 - Πηγή: Sch

Σε ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών, που διοργανώθηκε από το γραφείο Σχολικών Συμβούλων ΔΔΕ Σερρών, και ειδικότερα για τους ΠΕ06 από τη Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας κ. Σωφρονία Μαραβελάκη, σε συνεργασία με τη Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Νομού Σερρών, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες κινητικότητας Erasmus+ που υλοποιήθηκαν από το 4ο ΓΕΛ Σερρών και 19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, ως δύο εγκεκριμένοι φορείς στο πλαίσιο του 1ου γύρου των διαπιστευμένων σχεδίων τους.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22

Ιουνίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η εκπαιδευτικός και συντονίστρια του σχεδίου Χριστίνα Κουτίδου (ΠΕ06 / ΠΕ11) του 4ου ΓΕΛ Σερρών, αφού έδωσε πληροφορίες για τη διαδικασία αίτησης για διαπίστευση Erasmus+ 2021-27 και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και στους στόχους της δράσης, παρουσίασε τους στόχους του δικού της σχολείου και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του διαπιστευμένου σχεδίου με κωδικό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000011551 και τίτλο “Language Expertise for 4th Lyceum Serres in the new ERAsmus”.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκε,

1.Εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας
με θέμα Intensive English Course and CLIL for Teachers (Content and Language Integrated Learning) με συμμετοχή ενός (1) εκπαιδευτικού, του κ. Διονύση Δημόπουλου,

2.Επιτόπια παρακολούθηση διδασκαλίας στο σχολείο Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, στο Sibiu της Ρουμανίας με συμμετοχή ενός (1) εκπαιδευτικού και του πρώην Διευθυντή του σχολείου και νυν Διευθυντή ΔΔΕ Σερρών κ. Δημητρίου Σωτηριάδη. Το ιστορικό αυτό σχολείο στη Ρουμανία είναι επίσης διαπιστευμένος φορέας Erasmus με πλούσιο έργο και πολυάριθμες διακρίσεις σε διάφορους τομείς.

3.Ανάθεση διδασκαλίας από δύο (2) εκπαιδευτικούς του 4ου ΓΕΛ στο σχολείο Lycée Roc Fleuri στην πόλη Ruffec, περιοχή Charente στη Γαλλία. Οι εκπαιδευτικοί κ. Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου & κ. Χριστίνα Κουτίδου δίδαξαν μαθήματα των ειδικοτήτων τους σε διάφορες τάξεις του εκεί επίσης διαπιστευμένου Λυκείου, το οποίο είναι πιστοποιημένο οικολογικό και μεγάλο σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

4.Επιτόπια παρακολούθηση διδασκαλίας δύο (2) εκπαιδευτικών από το σχολείο Lycée Roc Fleuri της πόλης Ruffec, Charente στη Γαλλία οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο και στις τάξεις του 4ου ΓΕΛ Σερρών σε εφαρμογή της μεθόδου CLIL στην οποία προηγήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση. Η συγκεκριμένη δράση μπορεί να χαρακτηριστεί ως καινοτόμα καθώς έγινε για πρώτη φορά στο 4ο ΓΕΛ, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων οι οποίοι/-ες δέχτηκαν τους Γάλλους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους, με στόχο τη βέλτιστη ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

5.Εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης στην Πράγα της Τσεχίας με τίτλο Εffective Pedagogies for 21st ce. Learning με συμμετοχή ενός (1) εκπαιδευτικού.

Μετά την παρουσίαση απαντήθηκαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με πρακτικά θέματα που αφορούν στη δράση της διαπίστευσης και επισημάνθηκε η σημασία των δράσεων αυτών για την ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς ευρωπαϊκών χωρών, το οποίο είναι χρήσιμο για μελλοντικές συμπράξεις και συνεργασίες, αλλά και για τις δυνατότητες που παρέχει για συμπερίληψη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες.

Τα διαπιστευμένα σχολεία, με την υλοποίηση των ως άνω δραστηριοτήτων έχουν πάντα στο επίκεντρο τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας η οποία απαιτείται στο πλαίσιο της απονομής διαπίστευσης και της ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
4ο ΓΕΛ Σερρών – Παρουσίαση, 1ου, Διαπιστευμένου Φορέα Erasmus+ΚΑ1 2021-27,4o gel serron – parousiasi, 1ou, diapistevmenou forea Erasmus+ka1 2021-27