Erasmus+ Marathon

09:51 9/12/2021 - Πηγή: Sch

Έναν πραγματικό Erasmus+ Marathon υλοποίησε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Μεσολογγίου το διάστημα 04/10/2021  έως 19/11 /2021. Σε μόλις 45 μέρες υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία  δυο δια ζώσεις κινητικότητες στο εξωτερικό ενώ στο ενδιάμεσο φιλοξενήσαμε εκπαιδευτικούς των εταίρων, από το δεύτερο πρόγραμμα που υλοποιούμε, στην κινητικότητα στην Ελλάδα.

Ξεκινήσαμε το διάστημα 04/10/2021 με 08/10/2021  με την κινητικότητα του προγράμματος ¨Art Journeys in Europe¨  στην Πολώνια και συγκεκριμένα στην πόλη

Zamość που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας ,αλλά και την Ισπανία και την Πολωνία,  γνώρισαν την τοπική κουλτούρα και συμμετείχαν σε εργαστήρια χορού- μουσικής ,εικαστικών και θεάτρου.

Αμέσως μετά  την επιστροφή μας  ετοιμάσαμε την φιλοξενία των εταίρων μας  από την Πολωνία, Ιταλία και την Τουρκία. Έτσι το διάστημα 18/10/2021 με 22/10/2021 επισκέφτηκαν την Ι.Π. Μεσολογγίου εκπαιδευτικοί από την  Πολωνία και την Τουρκία ( οι Ιταλοί συνάδελφοι συμμετείχαν διαδικτυακά λόγο απαγόρευσης) για την πρώτη κινητικότητα του προγράμματος  ¨Our Historical and Cultural Heritage as our Legacy towards Peace and International Future (Our Past is our Legacy for our Future) ¨. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια, επισκέφτηκαν ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους και έγιναν όλες οι απαραίτητες προεργασίες για τις επόμενες κινητικότητες που θα περιλαμβάνουν και μαθητές.

Ο μικρός αυτός μαραθώνιος μας ολοκληρώθηκε στις 15/11/2021 με 19/11/2021 με την νέα  κινητικότητα του προγράμματος ¨Art Journeys in Europe¨  στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Cerignola.  Και εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας ,αλλά και την Ισπανία και την Πολωνία, συμμετείχαν σε εργαστήρια μουσικής και χορού και οργάνωσαν τις λεπτομέρειες για τις τελευταίες κινητικότητες και το κλείσιμο του προγράμματος στην Ισπανία τον Μάιο.

Η θετική ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός των μαθητών μας ,στο πραγματικά,  Erasmus+ Marathon το διάστημα αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Erasmus+ Marathon,