To Αριστοτέλειο Κολλέγιο βραβεύτηκε “AMBASSADOR OF EUROPE 2023”

15:11 12/6/2023 - Πηγή: Sch

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και 10:30 ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η βράβευση των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου ως "AMBASSADOR OF EUROPE 2023".

Συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών / ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (τμήμα Ιταλίας), που προκήρυξε το διαγωνισμό «Prof. Giuseppe TRAMAROLLO» - AMBASCIATORI D’EUROPA 2023.

Η  πρωτοβουλία αυτή σκοπό είχε να παρακινήσει τους νέους

να προβληματιστούν για την Ευρώπη και το μέλλον της: γιατί να ζω στην Ευρώπη;  Πώς θα μπορέσω να κάνω καλύτερο το μέλλον μου στην Ευρώπη; Τι μπορεί να μου προσφέρει η Ευρώπη;.

Οι μαθητές μας με κριτικό τρόπο απάντησαν σε αυτά τα ερωτήματα και αναφέρθηκαν στις  αξίες, τις ευκαιρίες και τη σημασία του να είναι κανείς Ευρωπαίος πολίτης.  Εμπνεύστηκαν από το παρόν και μίλησαν  για τις ελπίδες, τους στόχους και των επιλογές που θα πρέπει να έχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τον Prof. Silvano Marseglia. Presidente Europeo AEDE/EAT για την πρόσκληση και τη συνεργασία.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Αγγελοπούλου Παρασκευή, Μιχαηλίδου Μαρία – Ιωάννα, Δισλή Αγνή, Ζούλφου Ναταλία, Αβοκάτος Ανδρέας, Γκουτζίκας Ορέστης, Μανασίση Χρυσάνθη (από την Α’ Λυκείου) -  Κουλαουζίδης Αρχιμήδης, Κέφου Χριστίνα, Σίμο Ορέστης, Δημητριάδης Γιώργος, Πατακίδου Βασιλική, Καρανάκη Ελένη (από την Α’ Λυκείου).

Οι εκπαιδευτικοί κα Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος συντονίστρια του προγράμματος AEDE) και ο κος Παπαζέτης Κωνσταντίνος (φιλόλογος, υπεύθυνος της Α’ Λυκείου) παρέδωσαν στους μαθητές τις βεβαιώσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστοτέλειο Κολλέγιο, “AMBASSADOR OF EUROPE 2023”,aristoteleio kollegio, “AMBASSADOR OF EUROPE 2023”