Δράσεις του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

09:50 10/4/2023 - Πηγή: Sch

Οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί (Senior Ambassadors), στο πρόγραμμα του Αριστοτελείου Κολλεγίου «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποίησαν συνάντηση (meet my mentor)   με εκπρόσωπο του προγράμματος. Σκοπός της διαδικτυακής επικοινωνίας ήταν ο συντονισμός, η υποστήριξη και η καθοδήγηση των δράσεων του σχολείου μας, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 – 20:00  η κα Όλγα Σιδερή

εκ μέρους του EPAS συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και όλοι μαζί πρότειναν δράσεις που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη διάσταση του Σχολείου – Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 10:00 – 11:00  οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα έκαναν «εκστρατεία» ενημέρωσης στο σχολείο για το «Πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στην ΕΕ» στο πλαίσιο του together.eu. Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις επικείμενες προτάσεις για την προστασία της δημοκρατίας στην Ε.Ε. από εξωτερικές επιρροές. Η μαθήτρια Μαριάννα Μιχαηλίδου παρουσίασε μέσω της πλατφόρμας together.eu τη δράση. Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πλατφόρμα youthideas.eu και πώς μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τις δράσεις οργάνωσαν οι συντονίστριες του προγράμματος κα Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογο) και κα Πανοπούλου Έλενα (καθ. Αγγλικών) σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα