Εξερευνώντας τη Γνώση στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού: Επίσκεψη των Μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

10:50 24/1/2024 - Πηγή: Sch

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός διευκολύνει την ομαλή μετάβαση από την Εκπαίδευση στον Επαγγελματικό χώρο, ενισχύοντας τις προοπτικές των μαθητών για επιτυχία και ικανοποίηση στην εργασιακή τους πορεία.

Γι’ αυτόν τον λόγο στο πλαίσιο του προγράμματος και των στοχευμένων δράσεων για τον επαγγελματικό προσανατολισμό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου  στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Σίνδο).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρύτανης κ. Αγγελόπουλος Σταμάτης

μίλησε για τη σημασία της παιδείας και του ρόλου του πανεπιστημίου στη διαμόρφωση των μελλοντικών ηγετών.

Η επίσκεψη αυτή εκτείνεται πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας, φτάνοντας στα εργαστήρια των εξειδικευμένων τμημάτων. Στο τμήμα Φυσικοθεραπείας, ο κ. Ιακωβίδης Πάρης παρουσίασε τις σύγχρονες τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση και τη συντήρηση της υγείας.

Στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, ο κ. Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος παρουσίασε πρακτικά παραδείγματα από τον κόσμο του μάρκετινγκ, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με φοιτητές και καθηγητές.

Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εξερευνώντας τα εργαστήρια και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που αφορούν την προγραμματισμένη λογική και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Αυτή η επίσκεψη δίνει στους μαθητές μας μια σπάνια ευκαιρία να εμβαθύνουν στην επιστήμη και την τεχνολογία, ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν τον κόσμο της ακαδημαϊκής γνώσης και να ονειρευτούν το μέλλον τους σε ένα πεδίο που προκαλεί και εμπνέει.

Τους μαθητές οργάνωσε και συνόδευσε ο καθηγητής Βιολογίας του Λυκείου κος Λαζαρίδης Γιάννης. Πολλές ευχαριστίες στον Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κ. Αγγελόπουλο Σταμάτη για την μοναδική φιλοξενία και καθοδήγηση των μαθητών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα