Γιορτάζοντας το Halloween στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

10:46 13/11/2023 - Πηγή: Sch

Λίγα λόγια για τη γιορτή του Halloween : Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων. Γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Σύμφωνα με την παράδοση, τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τα πνεύματα και τον κόσμο των νεκρών ενώ το πορτοκαλί και το μαύρο, τα χρώματα που είναι μέχρι τις μέρες μας συνδεδεμένα με το Halloween,

έχουν και εκείνα τη σημασία τους: το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και τον «άλλο κόσμο».

Στο σχολείο μας,  το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, τα παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου, ήρθαν σε επαφή με το έθιμο τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα μέσω project works. Επιπρόσθετα, με σκοπό την ανάδειξη της διαθεματικότητας, της συνεργατικότητας και της βιωματικής μάθησης, στολίσαμε καθηγητές και μαθητές τους χώρους του σχολείου μας, διακοσμήσαμε και σχεδιάσαμε κολοκύθες-φαντάσματα, καπέλα από μάγισσες και ανακαλύψαμε την μαγεία της γλυπτικής φτιάχνοντας κολοκύθες από πηλό και βάφοντας τες με ακρυλικά! Φωτογραφηθήκαμε μπροστά στα έργα μας με περηφάνεια και τα συναισθήματα ήταν μόνο χαρά και ικανοποίηση!

Συνεργασία των καθηγητριών της Αγγλικής γλώσσας: Αλεξίας Χατζησπύρογλου, Έλενας Πανοπούλου, Νανά Διαμαντή και των εικαστικών: Αγιαννίτη Στέλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα