Μνεία για το 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού

09:33 23/6/2023 - Πηγή: Sch
Ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά το σχολικό έτος 2022-23. Οι μαθητές και μαθήτριες κλήθηκαν να δημιουργήσουν, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα demo ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού, του οποίου το σενάριο ή/και οι στόχοι σχετίζονται με θεματικές που αντλούνται από το περιεχόμενο οποιουδήποτε μαθήματος διδάσκονται με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εμείς δημιουργήσαμε την “Μπουγάδα” και

με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης (πρωτοτυπία της ιδέας του παιχνιδιού, αρτιότητα στον σχεδιασμό, συνδυασμός διασκέδασης και μάθησης, προσαρμογή μαθησιακού περιεχομένου και πλοκή, ειδικά για τα ψηφιακά παιχνίδια)

η συμετοχή μας κατακτά Μνεία στην κατηγορία Νηπιαγωγείων Επιτραπέζιο Παιχνίδι!

Ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ απέδειξε ξανά ότι το μάθημα μπορεί να γίνει (και) παιχνίδι!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια συμμετείχαν στον Διαγωνισμό με ενθουσιασμό, δημιουργώντας ευφάνταστα πρωτότυπα επιτραπέζια και ψηφιακά παιχνίδια. Ο αριθμός των παιχνιδιών που συμμετείχαν φέτος αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και η ποιότητά τους ήταν εξαιρετική.

Στόχος του Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού είναι η προαγωγή της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και της συνεργατικής δημιουργικής δραστηριότητας στο σχολικό περιβάλλον. Η δημιουργική διαδικασία σχεδιασμού παιχνιδιού συνδέεται με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και συνεισφέρει στην καλλιέργεια ομαδοσυνεργατικού πνεύματος και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας, του ψηφιακού γραμματισμού, υπολογιστικών και άλλων δεξιοτήτων των μαθητών.

https://youtu.be/LcuV3NpUbwU

Keywords
Τυχαία Θέματα