Οι μαθητές /τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαλεσίνας ” απλώνουν ευτυχία ”

16:17 25/4/2024 - Πηγή: Sch

Οι μαθητές/-τριες του 1ου Δ.Σ. Μαλεσίνας συμμετείχαν στη δράση του Συλλόγου Φλόγα "Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς".  Η δράση σκοπεύει στο να απλώσει ευτυχία στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο στην Ελλάδα και στο να διδάξει στην πράξη τις αξίες του εθελοντισμού στα παιδιά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες .

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι παρακάτω :

Ενημέρωση
των μαθητών /τριών για τη δράση, τον τρόπο υλοποίησης και τον σκοπό της  Ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων  του σχολείου με σχετική επιστολή που εξηγεί τη δράση, τον τρόπο υλοποίησης και τον σκοπό της  Ευαισθητοποίηση των μαθητών /τριών

Οι  εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση ευαισθητοποίησαν με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό τους μαθητές και μαθήτριες για το τι είναι η ευτυχία και αν στηρίζεται σε υλικά αγαθά ή σε αξίες.

Αποτύπωση του τι είναι ευτυχία για μένα

Μαθητές /τριες ,  εκπαιδευτικοί και γονείς  , σε μια λευκή ή ανοιχτόχρωμη φανέλα , αξιοποιώντας  τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους  σχεδίασαν  ή και έγραψαν με ό,τι υλικό ήθελαν τι τους /τις  κάνει ευτυχισμένους /ένες .   Στόχος  ήταν η φανέλα να «εκπέμπει» ευτυχία.

Άπλωμα της «μπουγάδας της ευτυχίας »

Παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικοί άπλωσαν  σε σχοινάκια  στο προαύλιο του σχολείου την πιο χρωματιστή μπουγάδα με τις πιο ευτυχισμένες φανελίτσες!

Εκπόνηση εθελοντικών δράσεωνΤα παιδιά  έφτιαξαν  κάρτες με ευχές για το Πάσχα  ενώ εκπαιδευτικοί του σχολείου ετοίμασαν φαναράκια ,  πασχαλινές λαμπάδες  και λιχουδιές   προς πώληση.  Τα έσοδα  από τις πωλήσεις θα δοθούν στον Σύλλογο “Φλόγα”  .Τοποθέτηση κουμπαρά για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «Φλόγα»

Οι μαθητές/-τριες του  σχολείου μας κατάφεραν  να απλώσουν ευτυχία μέσα από τις  πράξεις τους,  περνώντας παράλληλα  το μήνυμα  πως μέσα από τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη θέληση και την πίστη "μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο".

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν  στην υλοποίηση της δράσης και δηλώνουμε περήφανοι που σε τούτη την αλυσίδα αγάπης συμμετείχε και το   Σχολείο μας

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων του Σχολείου

Keywords
Τυχαία Θέματα