Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο σε διαδικτυακή ενημέρωση από το Europe Direct Θεσσαλονίκης.

14:28 13/2/2023 - Πηγή: Sch

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές/ μαθήτριες των τμημάτων A2 & Β2 του Αριστοτελείου Κολλεγίου παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Θεσσαλονίκης. H δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η θεματική της εν λόγω δράσης αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στους μαθητές:

α) το προφίλ των βασικών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, β) τα οφέλη που απορρέουν για τους νέους που διαθέτουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια (παρουσίαση βασικών προγραμμάτων) και γ) το διαδικτυακό εργαλείο Europass.

Όπως είναι γνωστό, το  2022 ανακηρύχτηκε σε «Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας», γεγονός που αναδεικνύει εμφατικά τη σημασία που αποδίδεται στη συμβολή της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, πιο ανθρώπινου, πιο πράσινου και ψηφιακού. Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, ως σχολείο με ευρωπαϊκές διακρίσεις και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καλλιεργεί με συνέπεια στους  μαθητές του το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Παράλληλα, επιχειρεί να αναδείξει την ιδέα μιας «Ευρώπης των πολιτών», μέσα στην οποία οι νέοι θα ενημερώνονται και θα αναπτύσσουν πρωτοβουλίες ως ενεργοί πολίτες.

Η συγκεκριμένη δράση διήρκησε 1,5 ώρες (10:00-11:30).

Συντονιστές της δράσης ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Παπαζέτης Κωνσταντίνος & Παπαχρήστου Μαίρη, Φιλόλογοι (ΠΕ02) σε συνεργασία με την κ. Πανοπούλου Έλενα (καθ. Αγγλικών) και τον κ. Δάρδα Γιώργο (καθ. Πληροφορικής).

Keywords
Τυχαία Θέματα