Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο συμμετέχει στο Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο EMN Luxembourg Annual National Conference “Children in Migration”.

09:39 27/11/2023 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο  πρόγραμμα Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι μαθήτριες Χαριτάκη Σίσσυ, Παπαστεργίου Θάλεια, Μπαμπατζάνη Ελεονόρα και ο μαθητής Γκουτζίκας Ορέστης παρακολούθησαν το Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο EMN Luxembourg Annual National Conference “Children in Migration” στις 23 November 2023 (διάρκεια:10:30-16:00 ώρα Ελλάδος).

Επίκεντρο του φετινού συνεδρίου ήταν η πρόσβαση στην εκπαίδευση και ο ρόλος της στην ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη των παιδιών μεταναστών.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Επιπλέον, η εκπαίδευση θα πρέπει να τους βοηθήσει να αναπτύξουν πλήρως την προσωπικότητά τους, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.

Αυτή η εκδήλωση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας για δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ άλλων ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι εργάζονται με ζητήματα που σχετίζονται με την ευημερία των παιδιών μεταναστών. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διαφορετικές απόψεις από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Maison des Sciences Humaines, University of Luxembourg. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://shorturl.at/orXY5

Τους μαθητές μας οργάνωσαν οι συντονιστές του προγράμματος κα Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος) και κος Δάρδας Γιώργος (καθ. Πληροφορικής)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο EMN Luxembourg Annual National Conference “Children, Migration”,aristoteleio kollegio, etisio ethniko synedrio EMN Luxembourg Annual National Conference “Chi