Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πρόκληση «Εβδομάδα Προγραμματισμού για Όλους»

12:35 28/7/2023 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο του eTwinning έργου ‘STEAM with fairy tales’το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης οργάνωσε εκδήλωσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προγραμματισμού  #CodeWeek από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία  που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Για όλους τους εταίρους στο έργο η εβδομάδα κώδικά ήταν αφιερωμένη στα παραμύθια! Αρχικά τα συνεργαζόμενα σχολεία

γράψαμε κώδικα εμπνευσμένα από στοιχεία, αντικείμενα και ήρωες παραμυθιών. Έπειτα χρησιμοποιήσαμε τη μελισσούλα bee bot  για να προγραμματίσουμε δράσεις από τα παραμύθια μας. Στη συνέχεια μοιραστήκαμε με τους υπόλοιπους συνεργάτες όλες τις δραστηριότητες μας  μέσω του ψηφιακού εργαλείου συνεργασίας padlet. Μετά προσπαθήσαμε να σπάσουμε τον κώδικα που δημιούργησαν τα υπόλοιπα σχολεία και εν συνεχεία προσθέσαμε στον χάρτη του ιστότοπου της εβδομάδας Προγραμματισμού https://codeweek.eu/events  όλες τις δράσεις μας.

Τέλος το σχολείο μας μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία συνεργάτες δημιουργήσαμε μία ομάδα και πήραμε μέρος στην  πρόκληση «Εβδομάδα Προγραμματισμού για Όλους» όπου καταφέραμε να κερδίσουμε το Πιστοποιητικό Αριστείας της Εβδομάδας Προγραμματισμού!

Όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προγραμματισμού ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα