Το “ρίσκο” του Τσίπρα και τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό… κορωνοσυλλαλητήριο

Την ώρα που η Αττική μετράει αντίστροφα για την επιβολή νέου πιο σκληρού lockodown που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, κάποιοι με τις ” ευλογίες” και την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δέχεται το ρίσκο της διασποράς του κορωνοϊού επιδίδονται σε επαναστατικές ασκήσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 14:00

το μεσημέρι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών.

Λίγο μετά η ένταση εκτονώθηκε ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και φτάνουν σταδιακά στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.
ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό»,
«αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».’

Παράλληλα με το συλλαλητήριο της Αθήνας σε εξέλιξη βρίσκεται και στην Θεσσαλονίκη όπου λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ομάδα ατόμων ξέφυγαν από τη πορεία και άρχισαν να επιτίθενται στις αστυνομικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του χθες στον Alpha έδωσε τις “ευλογίες του” στα κορωνοσυλλαλητήρια, λέγοντας ότι παίρνει το “ρίσκο” να κολλήσουν τον φονικό ιό κάποιοι άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Ομολογία ανεπάρκειας από τον ΤσίπραΠότε θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdownΜεγαλώνει η αραβική γέφυρα-Εκνευρισμός στην ΆγκυραLockdown στην Αττική: Τι ισχύει με τον κωδικό 6 στο 13033

Το άρθρο Το “ρίσκο” του Τσίπρα και τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό… κορωνοσυλλαλητήριο εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα