Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο

Ψηφιακός θα είναι κατά κύριο λόγο ο τρόπος μέσω του οποίου θα ενημερώνονται οι πολίτες για τον εμβολιασμό. Για το λόγο καλούνται να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, “είμαστε στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού με το Υπουργείο Υγείας. Είναι μία πολύ σύνθεση άσκηση που έχει να κάνει με τον εμβολιασμό συνολικά του πληθυσμού.Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης”.

Πώς, όμως, θα γίνεται η ενημέρωση του κοινού για τον εμβολιασμό;

Συγκεκριμένα,

850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού.

Θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι.

Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο. Προς διερεύνση είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνεται το νέο ραντεβού.

Παρόμοιος θα είναι και ο τρόπος μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr. 

θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά ο πολίτης να κλείνει το ραντεβού του. Υπάρχουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ηλικία του πολίτη, όπου οι μεγαλύτεροι θα δεχτούν πρώτα το σχετικό μήνυμα.

Τέλος θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί, όπως είπε και ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες, αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα