Νοσοκόμα στην Κέρκυρα παρέλυσε μετά το εμβόλιο: Τι εξηγεί ο Βασιλακόπουλος

Μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κέρκυρας παρουσίασε παράλυση από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre, μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού της κατά του κορωνοϊού. Η 42χρονη νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής  του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πρόκειται για σύνδρομο που μπορεί να εμφανιστεί μετά από εμβολιασμό και όχι τον συγκεκριμένο

εμβολιασμό, αλλά κυρίως για σύνδρομο που εμφανίζεται μετά από ιώσεις.

«Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει το εμβόλιο. Δεν είναι τόσο εύκολο να συνδέσουμε το εμβόλιο με το σύνδρομο», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «για να το μάθουμε αυτό, θα πρέπει αυτή η επιπλοκή να εμφανιστεί σε πολλούς ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο».

«Αν οφείλεται στο εμβόλιο το σύνδρομο, θεραπεύεται σίγουρα», εξέφρασε τη βεβαιότητα ο καθηγητής και έκανε έκκληση να  μη συνδέονται πράγματα που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως με το εμβόλιο, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θάνατο κάποιου 85χρονου λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό του, ως ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Το άρθρο Νοσοκόμα στην Κέρκυρα παρέλυσε μετά το εμβόλιο: Τι εξηγεί ο Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα