Οι εν Ελλάδι «τραμπιστές»

Τελευταίως εμφανίστηκαν και εδώ «τραμπιστές», οπαδοί του απερχόμενου Ντόναλντ Τραμπ, που διαμαρτύρονταν για την υποτιθέμενη νοθεία των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές.

Διάφορα φρούτα, ορισμένοι αυτοπροσδιοριζόμενοι εκπρόσωποι της «καραμανλικής πτέρυγας» (αν και αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει) και άλλοι θιασώτες της «μάτσο» εκδοχής στην πολιτική, εμφανίστηκαν δώθε-κείθε υπερασπιζόμενοι τον χαμένο και τα θλιβερά αντιδημοκρατικά καμώματά του.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι εδώ έχουν απορροφήσει όλες τις πτυχές της

πολιτικής του. Περιφρονούν κι αυτοί την επιστήμη, επικρίνουν τον Τσιόδρα, όπως ο μέντοράς τους τον Φάουτσι, παριστάνουν τους γενναίους απέναντι στον κορωνοϊό, δεν αντέχουν τις όποιες μειονότητες, την «πέφτουν» στις «ελίτ», δηλώνουν αντισυστημικοί γενικώς παρότι σιτίζονται από το σύστημα και φιλοδοξούν, καταπώς λέγεται, να στήσουν αντίστοιχο μαγαζί. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή…

«Τραμπιστές» υπό μία έννοια υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Διάφοροι επηρεασθέντες από την παρέα που έκαναν επί χρόνια με τον πρώιμο οπαδό του Τραμπ στην Ελλάδα, τον Πάνο Κομμένο, έχουν απορροφήσει πλήρως τα χούγια του, το ήθος και το ύφος του απερχόμενου αμερικανού προέδρου.

Με την αυτή «μάτσο» μέθοδο επιτίθενται λοιπόν πότε στον έναν, πάτε στον άλλον και εσχάτως τα βάζουν και με τους δικούς τους. Τελευταία τα έβαλαν και με τον μετριοπαθή και ευγενή Ανδρέα Ξανθό, τον άλλοτε υπουργό Υγείας στα χρόνια του Τσίπρα, επειδή μιλάει κανονικά, πολιτισμένα, με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και ύβρεις.

Δεν αντέχουν φαίνεται αυτή τη στάση και βάλθηκαν να τον ξεκάνουν, εμφανίζοντάς τον ως δήθεν προστατευόμενο των θεωρούμενων από τους ίδιους «συστημικών» media. Είδε και απόειδε ο άνθρωπος, δεν ήξερε τι να κάνει, πώς να αντιμετωπίσει τον οχετό του ιδιότυπου ελληνικού σταλινίζοντος «τραμπισμού». Μέχρι που στη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής τον είδαν να συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα και να απαντά μαζί του στις ερωτήσεις για το δεύτερο «κλείδωμα» της χώρας και κάπως μαζεύτηκαν.

Προσωρινά υποθέτουμε, γιατί όταν στοχεύσουν κάποιον δεν τον αφήνουν.

από τον Βηματοδότη

Keywords
Τυχαία Θέματα